27 / 04 / 2024

Şanlıurfa Siverek prestij caddelerine kavuştu!

Şanlıurfa Siverek prestij caddelerine kavuştu!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir özveri göstererek çalışmalarını tam hız ilerleten Büyükşehir Belediyesi, Siverek'in gelişimi ve dönüşümü için altyapı, üstyapı ve büyük projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.




Şanlıurfa'da yaşayan 1 Milyon 862 bin vatandaşın yaşam kalitesi yükseltebilmek adına 18 bin 584 kilometrekarenin tamamında eşit bir şekilde çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, ilçe ayrımı yapmaksızın gelişim ve dönüşümü gerçekleştiriyor.


Şanlıurfa'nın bütün ilçelerinde başlatmış olduğu vizyonel çalışmalar kapsamında Siverek'in sosyo ekonomik yapısı ve yaşayan vatandaşları bakımında hizmetlerin en doğru bir şekilde ilerlemesine olanak sağlayan Büyükşehir Belediyesi, alt yapıda 100 yıllık çözümler çalışmalarında büyük bir payı bu ilçeye aktardı.


İlçenin tamamında alt yapıda revizyona giderek yıpranmış ve kullanılamayan alt yapıda değişiklik yapan Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 17 bin metre kanalizasyon, 7 bin metre yağmur suyu ve 12 bin metre içme suyu hattını kaliteli ve dayanıklı bir alt yapıyla değiştirdi.


SİVEREK, BÜYÜKŞEHİR İLE PRESTİJ KAZANDI


İlçenin ana bulvarlarında bulunan yollarda Prestij Cadde uygulaması yaparak ilçenin daha modern bir kimliğe bürünmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Remzi Bucak Caddesinde başlattığı çalışmayı 4 caddeye taşıyarak vatandaşların konforlu bir şekilde ulaşım yapmalarına olanak sağladı.


İlçeyi şantiye havasına büründürerek zorlu 2 ay süren çalışmalarını tamamlayarak bölge esnafının ve vatandaşlarının rahat bir nefes aldırmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi,198 bin metrekare sıcak asfalt ve 241 bin metrekare kilitli parke döşeyerek 7'den 70'e tüm Sivereklilerin takdirini kazandı.


Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen 24 esaslı hizmetler kapsamında ilçenin bir çok kırsal mahalle yolları ve ilçe merkezinde atıf durumda bulunan tarihi hanların restorasyonları sürmektedir.


Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 plan ve çalışmaları programında göre her ilçede yapmayı planladığı spor kompleksi, yeşil saha, semt pazarı, yeşil alan projeleri ve bir çok alanda proje çalışmaları başlayacaktır.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön