29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm hamlesi!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm hamlesi!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımı başlatılan eski hal pazarındaki iş yerlerinin yıkım çalışmaları, Şanlıurfa Cumhuriyet Caddesi 'ndeki iş yerlerinin yıkımı ile devam ediyor.




Şanlıurfa'nın imar ve çevre ile ilgili kronikleşen sorunlarının çözümü için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvencin yaptığı çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk Başkanlığında; Müsteşar Yardımcısı Mücahir Demirtaş, Genel Müdürler Vedad Gürgen ve Yavuz Erdal Kayapınar, Genel Müdür Yardımcıları Recep Akdeniz vc Mehmet Gürbüz'ün yer aldığı bir heyet Şanlıurfa'ya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun olarak çalıştığı; Yakubiyc, Mağaralar Bölgesi, Hayvan Pazarı Çevre Yolu, Yenice, Eski Sanayi ve Eski Hal Pazarı, Karakoyuıılu, Batıkent, Şehitlik ve Maşuk Bölgelerini Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte gezen heyet. Başkan Güvenç'ten yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 


DAHA YAŞANILABİLİR KENT 

Daha kaliteli ve yaşanılabilir bir Şanlıurfa için her türlü çalışmaya destek vereceklerinin altını çizen Çevre vc Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztiirk, Şanlıurfa'ya yaptıkları ziyareti değerlendirdi. 

Büyükşehir vc İlçe Belediye Başkanları ile birlikte kentsel dönüşüm başta olmak üzere, çevre ve planlama ile ilgili çalışmaları müzakere ettiklerini ifade eden Öztürk, "Belediyemizin iist düzey yetkilileriyle beraber özellikle rezerv alanlarını, bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgili yerinde denetim yaparak bir yol haritasını çok kısa zamanda ortaya koyacağız. İnşallah çok kısa zamanda Şanlıurfa'mıza kazmayı vurarak daha kaliteli ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için el birliğiyle bir yol haritası ortaya koyacağız" dedi. Yaptıkları gezinin ön inceleme ve karar verme süreci olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bundan sonra büyük projeleri belediyelerle birlikte yapıp uygulamaya koyacaklarını, çözümler üreteceklerini söyledi. Mustafa Öztürk, Şanlıurfa'nın daha iyi ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için çevreyle ilgili atık su arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesislerini kapsayan çalışmaları hızlandıracaklarını belirterek, "Ayrıca; planlama ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu planlama çalışmalarımızı daha sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Bizim için önemli olan yerinden yönetimdir. Merkezi yönetim olarak; yerinden yönetimlere el birliğiyle katkı vereceğiz." dedi. 


Dokuz Sütun


Geri Dön