18 / 04 / 2024

Şanlıurfa'daki Eyyüpnebi Külliyesi inşaatında sona gelindi!

Şanlıurfa'daki Eyyüpnebi Külliyesi inşaatında sona gelindi!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışır projeleri birer birer inşa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüpnebi Külliyesi'nin inşaatını da tamamlıyor.



Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışır projeleri birer birer inşa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi mahallesinde yapım çalışmalarına devam ettiği Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona yaklaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen projede, içerisinde barındırdığı kutsal değerlerin hassasiyeti gözetilerek itinayla çalışılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu bağlamda ilk olarak Eyyüp Nebi Mahallesinde 1400 metrekare alan üzerine hayata geçirilecek  olan camiinin yapım çalışmalarında sona gelindi.

İlerleyen günlerde inşaat çalışmalarının tamamlanması planlanan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi, toplamda 1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kapasiteye sahip olacak. Tüm ayrıntıların düşünüldüğü külliyede aşevi ve dinlenme alanları da bulunacak.


Geri Dön