16 / 04 / 2024

Şanlıurfa'nın ulaşım sorunları çözülüyor!

Şanlıurfa'nın ulaşım sorunları çözülüyor!

Ulaşımda sorunları ortadan kaldırmayı hedefleyen ve bu doğrultuda yaptığı planlamalarını bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Akçakale yolu üzerindeki çevreyolu kavşağından Veterinerlik Fakültesine kadar olan güzergahta yol genişletme çalışmalarını tamamladı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Akçakale yolu üzerindeki yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Akçakale yolunda 15 metre genişletilen kısımda asfaltlama çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, yolu trafiğe açarak vatandaşların hizmetine sundu.


Şanlıurfa-Akçakale Yolu Üzerinde Veterinerlik Fakültesi ile Çevreyolu Kavşağındaki 20 metrelik yolu 35 metre genişliğe çıkartmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı gereksinim gördüğü şehrin diğer noktalarında da hayata geçirmeyi planlıyor.


ESNAFI MAĞDUR ETMEYEN GECE ASFALTI


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öte yandan, ŞUTİM içindeki adalarda yürüttüğü asfaltlama çalışmasını gece yaparak esnafın mağduriyetini önlüyor.


Şanlıurfa Ticaret Merkezi’ne bağlı Sebze ve Meyveciler Hal Pazarında mevcut yolun yetersiz olduğu yönündeki talepler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yol genişletme çalışmalarının ardından asfaltlama çalışması başlattı.  Asfaltlama çalışmasını mesai sonrası başlatan ve gece geç saatlere kadar sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalardan dolayı esnafın mağduriyet yaşamasını önlemeye çalışıyor.


Sebze ve meyve taşımacılığı yapan araçların her gün kullandıkları güzergahlarda özellikle sabah saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği yol genişletme çalışmaları kapsamında yolların genişliğini yaklaşık iki katına çıkardı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön