29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'ya 2 yeni köprülü kavşak inşa edilecek!

Şanlıurfa'ya 2 yeni köprülü kavşak inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, muhtarlarla bir araya geldi. 2016'da yapılacak olan dev projelere ilişkin çalışmaları anlatan Başkan Çiftçi, Kent merkezinde ilerleyen günlerde temeli atılacak olan 2 adet Dalgeç'in müjdesini verdi.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa merkez Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016'da yapılacak olan dev projelere ilişkin çalışmaları anlatan Başkan Çiftçi, Kent merkezinde ilerleyen günlerde temeli atılacak olan 2 adet Dalgeç'in müjdesini verdi.


81 Merkez Mahalle muhtarının katıldığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan istişare ve her mahallenin krokilerinin yer aldığı harita ile sertifika dağıtım töreninde Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın gelişimine ve dönüşümüne dikkat çekti.


Gerçekleşen programda Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini anlatıldığı tanıtım klipini muhtarlara izleten Başkan Nihat Çiftçi, 2016'yılının Şanlıurfa için hizmet yılı olacağını belirtti.


Vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmanın yolu şehri tanımaktan geçtiğini belirten Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak  1381 Mahallemizin harita düzenini krokilendirip Muhtarlarımıza vereceklerini söyledi.


Planlı bir şekilde her mahallemizin her noktasını ince bir ayrıntılarla belirlediklerini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Bir şehri tanımak  ve iyi bir çalışma performansı gösterebilmeniz için o şehrin tüm  mahallelerine, sosyal, ibadet, okul alanlarına ve sokağına hakim olmanız gerekir. Numarataj  sistemi ile birbirini takip eden sokakları, caddeleri hatta evlerin numaralarını bilmek alana hakim olduğumuzun göstergesidir. Muhtarlarımız yerel yönetimler anlamında önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu kapsamda bir mahallenin muhtarı kendi mahallesi ile ilgili bir çok şeyi bilmek zorundadır.  Belediyemizin yapmış olduğu numarataj sisteminden oluşan haritalarımızı 81 merkez mahalle muhtarımıza takdim ediyoruz.  Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalar neticesinde Şanlıurfa genelinde ki 1381 muhtarımıza kendi mahallesinin haritasını teslim etmiş olacağız" dedi.


2 DALGEÇ'İN TEMELİ ATILIYOR


Ulaşımı rahatlatma adına 2016'da dev projelere ilişkin çalışmaların başlayacağını vurgulayan Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'da 2 yeni Dalgeç'in temelini atacaklarını belirterek "Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alacağı 2 adet Dalgeçin ihalesini tamamladık. Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde buranın temelini atacağız. Projesi ve ihalesi tamamlanan Delgeçlerimizin ilkini Necmettin Cevheri Bulvarında bulunan Emniyet Caddesi kavşağına, diğerini de AK Parti İl Binası önünde bulunan Necip Fazıl Kısakürek bulvarında yapacağız. Allah'ın izniyle ilerleyen dönemlerde Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Çevik Kuvvet Kavşağında çalışmalarına başlayacağız. Şanlıurfa- Mardin yolunda  yapımı devam eden 3 kattan oluşan Katlı Köprülü Kavşağın çalışmaları devam ediliyor" dedi.


ÇİFTÇİ "2016'DA 8 BULVARLA, ŞANLIURAF'NIN YENİ YOL AĞINI OLUŞTURACAĞIZ"


Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımı rahatlatma adına 2016'da dev projeleri bir bir hayata geçireceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "2016'da hedefimiz 8 Dev Bulvarı aynı yapıp Şanlıurfa'mıza kazandırmaktır" dedi.


Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanında aynı anda 6 bulvar yaptıklarını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi,"Allah'ın izniyle Şanlıurfa kent merkezinin trafiğini rahatlatmak adına planlı bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir'in vizyon projeleri arasında yer alan GAP Vadisi'nin yapımına başladık. Bölgeye gitmek isteyen vatandaşlarımızın rahat bir ulaşım sağlaması için şimdiden yeni yollar açıyoruz. Allah'ın izniyle ilerleyen günlerde Sulama kanalı üzerinde kuracağımız 2 adet çelik köprülerin bağlantılarını eş değer olarak Karaköprü ilçemizde yaptığımız 6 adet bulvarla pekiştireceğiz. Karaköprü'de 105. Cadde'de, Yeni Atatürk Bulvarı'nda, Çardaklıkaya Bulvarında, 404. Cadde'de, Haliliye'de Dağeteği Bölgesi ve Eyyübiye'de Akçakale yolu olmak üzere kent merkezinde sürdürdüğümüz yeni bulvarlarla ve bağlantı yollarıyla geniş bir yol ağı oluşturup, kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu en asgariye indireceğiz" dedi.


"BAŞKAN ÇİFTÇİ 6 BİN ADET LEVHA YAPTIK"


Yerleşim birim isimlerinin herkesçe bilinmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çiftçi, ilçelerde devam eden levha çalışmaları hakkında da muhtarlara bilgi verdi. Çiftçi "Bir yerleşim birimine girerken hangi yerleşim birimi olduğunu, isminin ne olduğunu bilmemiz gerekir. Kırsalda mahalle ve yerleşim isimlerinin bilinmesi amacıyla mezra ve kümeevler ile birlikte 6 bin adet levha yaptık. Ceylanpınar, Harran ve Akçakale ilçemizdeki bu çalışmalar tamamlandı. Suruç ilçemizde de ekiplerimizin çalışması devam ediyor" dedi.


Konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan mahalle krokilerini  Mahalle Muhtarlarına veren Başkan Nihat Çiftçi, Muhtarlara yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.  


Öte yandan gerçekleştirilen programa, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Mahalle Muhtarları dernek Başkanları ve  81 Merkez Mahalle Muhtarı katıldı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön