28 / 03 / 2024

Sarıyer'de icradan 1 milyon 530 bin TL'ye satılık tarla!

Sarıyer'de icradan 1 milyon 530 bin TL'ye satılık tarla!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Kilyos Köyü, Fındıklı geçit mevkii, 52 parselde yer alan 6 bin 120 metrekare tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. İSTANBUL 10 İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: 2011/2706 ESAS
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
İSTANBUL 10. (TAŞINMAZ SATIŞ) İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Borçlu'ya ait ve bir borçtan dolayı ipotekli/hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen İstanbul ili, Sarıyer ilçesi,Kilyos köyü, Fındıklı geçit mevkiinde kain 52 parsel sayılı 6.120,00 m2 miktarlı tarla vasıflı taşınmazın tamamı .istanbul 10. icra Müdürlüğü kaleminde açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

1- İİK. 127. MD. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ; Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip borçlularına gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

2- İİK. 151,142. MD. GÖRE SIRAYA ŞİKAYET ve İTİRAZ; Uygulama aykırılığı nedeniyle, alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin İİK. 138. md. cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İİK. 142. md. göre şikayet veya itirazları olanın, bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK. 83. 100.142.151. MK. 789, 777. md. göre ayrıca ilanen tebliğ olunur.

3- SATILACAK TAŞINMAZIN TAPU KAYDI: İstanbul ili, Sarıyer ilçesi .Kilyos köyü, Fındıklı geçit mevkiinde kain 52 parsel sayılı 6.120.00 m2 miktarlı tarla vasıflı taşınmazın tamamı.

4- İMAR DURUMU: Sarıyer Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlügü'nün dosyada bulunan 20-04/2010 gün ve 2481 sayılı yazısında; Söz konusu parsel 11-01-2010 onay tarihli 1/1 000 ölçekli Kilyos -Demirciköy- Rumelifeneri Bölgesi Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı'ında TURİZM YERLEŞİIM ALANLARI'nda ® ile tanımlanan REKREASYON ALANI' ında kalmaktadır. Bu alanlarda 'sadece halkın eğlenme ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya dönük, kamp alanları, piknik alanları, büfe, çay bahçesi, lokanta gazino , bekçi kulübesi vb kültürel açık alanlar, botanik parklar, spor alanları, açık otopark alanları vb gibi mekan düzenlemeleri yapılabilir. Bu alanlarda jeolojik etüt yapılmadan hiçbir sabit yapı yapılamaz. Maks TAKS: 0.05 ve H Maks = 4.50 m (tek katlı ) ve 250.00 m2 inşaat alanını geçmemek şartıyla yukarıda belirtilen günü birlik kullanımlar yer alabilir. Yörenin karakterine göre cephe ve bina tipi avan projeye göre K.T.V.K.bölge kurulu olumlu görüşü ile belirlenecek ve istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin onayı ile uygulama yapılacaktır. Bu alanlarda mülkiyette kalacak şekilde uygulama yapılacaktır. Ancak söz konusu bölgede plan ilkeleri doğrultusunda imar Kanunu'nun 18.madde uygulamasının yapılması düşünülmektedir. Denildiği görülmüştür.

5- TAŞINMAZIN HALİHAZIR DURUMU ve EVSAFI: Satışa konu 52 parsel'in Kilyos köyü' nün Hali hazır Haritası üzerinde tespit edildiği ve fiili durum üzerinden araziye uygulandığında parselin yerine ve dosyada bulunan Plan örneği belgesi ne şeklen uyduğu anlaşılmıştır. Tapu kaydına göre TARLA vasıflı görünen ve konumu itibariyle Kilyos Köyü'nün Sarıyer'den geliş yönüne göre. Sarıyer Kilyos Caddesi üzerinde sıralanan ve köyle bütünleşen kendin pişir kendi ye tarzında yapılan günübirlik tesislerinden hemen önce ve Ağlamış Dede Kilyos Mezarlığı'nın bitiş noktasının tam karşısında kaldığı görülmüş ve halen Kilyos Karting tesisleri adı altında işletilen parselin yol (batı) cephesinin kafes tel çitle, batı cephesinin dere ile ve diğer iki cephesi de yine tel çitle koruma altına alındığı ; yakşıka 4 500,00 m2 lik kısmı asfalt kaplanarak işlemenin amacına yönelik kullanılırken geri kalan kısmının da mıcır kaplı olduğu ve dereye yakın kısımlarında da yetişkin ağaçlar bulunduğu tespit edilmiştir. Yapılan gözlem ve incelemelerde Kıymet Takdiri'ne konu edilen parsel çevresinde kendin pişir kendin ye türünde günü birlik tesisler ile peyzaj işiyle uğraşan işletmeler bulunduğu ve Sarıyer- Kilyos Caddesi isimli ana arter nitelikli yolun ' asfalt kaplı, elektrik, su, doğal gaz. telefon gibi alt yapı hizmetlerinin yanında köy merkezinin P.T.T. Ve temizlik hizmetleri gibi belediyenin verdiği diğer kentsel hizmetlerden de yararlandığı, gerek İ.E.T.T. Otobüs Hattı gerekse de minibüs hattı gibi olanaklara sahip olduğu' anlaşılmıştır. Detaylı diğer tüm bilgiler ve yerin mahallen çekilmiş fotoğrafları satış dosyasında mevcuttur.

6- TAPU KAYDINDA VARSA MÜKELLEFİYETLER: Yoktur.

7-TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: Taşınmazın tamamına 1.530.000,00 .-TL(Bir Milyon Beş yüz Otuz Bin lira)'sına mütehammil olacağı kanaatine varılmıştır.

8- SATIŞ ŞARTLARI:
Yukarda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın;
1.Satışı; 10 OCAK 2012 SALI günü, saat 14:10'dan 14:20'a kadar İstanbul 10. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu va satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, 2. Satış; 20 OCAK 2012 CUMA günü, saat 14:10'dan 14:20'a kadar ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar iade edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme Ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle aiıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan alacaklıların alacağının, (muhammen bedelin % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'si nispetinde pey akçesi (nakit) veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez,

b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihaleye itiraz vaki olması halinde dahi, (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle alacaklıya ihale yapılmamış olması şartı ile) satış bedeli nakten icra veznesine yatırılır (md. 134/4).Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ile Katma Değer Vergisi (150 M2'ye kadar olan net meskenlerde % 1, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk durumda olan binalarda, tarla, bina, han, otel ve arsalarda..% 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir), tahliye ve teslim giderleri öncelikle müşteri tarafında ödenir. Birikmiş emlak vergisi, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

c- ihaleye iştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle ihaleye katıldığını kabul ettiği. Satılacak taşınmazın Tapu kaydında varsa; taşınmazın bütünleyici parçalarının (MK.. md. 684, 862), taşınmazın eklentilerinin (MY. Md. 686, 862), hukuki semerelerinin (MK.. md. 879), Taşınmazın birleştirilmesi durumunun (MK. Md. 859), İİK. 128. md. göre Taşınmaz mükellefiyetlerinin (intifa hakkı MK. m. 794, oturma hakkı MK. m. 823, üst hakkı MK. m. 834, kaynak hakkı MK. m. 837, irtifak hakları MK. m. 838, Kaydi hayatla ölünceye kadar bakma akdi BK. m. 507)... mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir,

d- Uygulamada rehin bedelinin ödenmesinde ve alacağa mahsuben satışta İİK. 140,151, 268. md. emredici hükmüne rağmen sıra cetveli düzenlenmemekte olduğundan; Taşınmaz üzerinde haciz, ipotek, satış vaadi vesair hakları olan ilgililerin ihaleyi takip ederek satış tarihinden itibaren yedi gün içinde İİK. Md. 100,151 ve 268, 4792 sayılı S.S. Kurumu K. Md. 21, 1479 sayılı Bag-Kur K. Yasası md. 17, 3065 sayılı Katma D.V. Kanunun 55, Amme Alacağının Tahsili Hakkındaki Kanunu md21, MK.766, 789,777/2, 796/1 İİK. 83/C-2, 100,142/1, 151,. maddelerine göre sıra ve alacağın aslına yönelik şikayet ve itiraz dava haklarını kullanmaları ve icra dosyasına dava açtıklarına dair derkenar ibraz etmeleri gerekir. 

e- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır, f- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca satış bedelini yatırması için verilen 10. gün sonundan itibaren temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır, g- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

h- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/2706 e sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. *(ic. if. K. 126)
*(") ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No: 27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön