19 / 04 / 2024

Sarıyer'de istinat duvarı çöktü! 5 ev tahliye edildi!

Sarıyer'de istinat duvarı çöktü! 5 ev tahliye edildi!

Sarıyer’de toprağın kayması sonucunda istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. Çökme tehlikesi bulunan 5 ev tahliye edildi.



Sarıyer’de toprağın kayması sonucu istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. Parçaların koptuğunu duyup kendini dışarı atan ev halkı faciadan kıl payı kurtuldu.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, saat 22.00 sularında Sarıyer Kazımkarabekir Mahallesi Lalefer sokakta meydana gelen olay kar yağışı nedeniyle yaşandı. Yolun altında bulunan istinat duvarı, 2 katlı müstakil bir evin üzerine çöktü.

Çökme anında oturma odasında oturan ve parçaların koptuğunu duyan ev halkı kendini hemen dışarı attı. Faciadan dönen evdekiler durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve belediyeye bağlı zabıta ekipleri sevk edildi. 

Yaralanmanın olmadığı olayda ekipler, güvenlik şeridi çekerek, sokakta güvenlik şeridi ile önlem aldı, yol yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Doğalgaz kutusunun da çökme sırasında hasar gördüğü tespit edildi. Sızıntı olmaması için görevliler gazı kesti.

Evde yaşayan Karabulut ailesi ise evi tahliye edip, yakınlarının yanına taşındı. Tehlike riski taşıyan 4 ev daha tahliye edildi. 


Geri Dön