24 / 04 / 2024

Sarıyer'de lüks sitede yolsuzluk iddiası!

Sarıyer'de lüks sitede yolsuzluk iddiası!

Sarıyer'de bulunan bir lüks sitede, denetim kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemede gelir gider ve harcamada yolsuzlukların olduğu tespit edildi. 



Sarıyer’de bulunan milyonluk lüks sitede, denetim kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemede gelir gider ve harcamada yolsuzlukların olduğu öne sürüldü. Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; yolsuzluk iddiasında bulunan denetim kurulu ve avukatları site yönetimine giderek belgeleri incelemeyi talep etti. Denetimin yapılmasını reddeden site yönetimi denetim kurulu ve avukatına saldırdı. 

Yıllık ortalama 20 milyon bütçesi olan sitede ikamet eden Ejder M. denetim kurulu üyeliği yapıyordu. Ayrıca sitede ikamet eden Kadir Y., denetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu İkili, gelir gider ve harcama belgelerini inceledikleri esnada usulsüzlükler olduğunu tespit ettiklerini, bu usulsüzlükleri kayıt altına aldıktan sonra Denetim kurulu başkanı olan Seydi K.'e imzalatmak istediklerini fakat kendisinin reddettiğini öe sürdü. 

EVRAKLARI SUNMAK İSTEDİLER

Seydi K.'nin usulsüzlüklerin tespit edildiği denetim raporunu imzalamama nedeni olarak 'Aleyhine rapor tuttuğunuz benim 30 yıllık arkadaşım' dediği ve bağırdığı iddia edildi. Raporun sunulmamasının ve kat maliklerine tebliğ edilmemesinin üzerine Ejder M. ve Kadir Y. aynı lüks sitede ikamet eden avukatları Ahmet Çetinkaya ile beraber site yönetimine giderek evrakları sunmak ve inceleme yapmak istediler.

DEMİR ASKILIK İLE SALDIRDI

Site yönetimine giden ekip hiç beklemedikleri tepkiyle karşı karşıya geldi. Denetim kurulu başkanı Seydi K.'nin 'Ne denetimi, ne raporu ben raporu yayınladım' diyerek denetim kurulunun usulsüzlükler üzerine hazırlamış olduğu raporu alarak yırtarak Avukat Ahmet Çetinkaya'yı dışarı çıkarmak istedi. Çetinkaya'nın sitede yaşadığını aynı zamanda vekil olarak bulunduğunu belirtmesinin ardından Seydi K., ofiste bulunan demir askıyla gelen ekibe saldırmaya çalıştı. 

Sarıyer de lüks sitede yolsuzluk iddiası!

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Hakaret ve tehditlerle denetim kurulunu ve avukatı dışarıya çıkarak isteyen Seydi K., saldırmaya devam etti. Güvenlik tarafından önlenen saldırı karakolda sona erdi. İfade veren Ejder M. ve Kadir Y., Binlerce kişinin ikamet ettiği milyonluk sitede denetim kurulu olarak inceleme esnasında usulsüzlükler fark ettiklerini ve rapor haline getirildiğini fakat denetim kurulu başkanı tarafından üstünün kapatılmaya çalışıldığını, ortaya çıkarmak isterken hakaret ve saldırıya maruz kaldıklarını belirterek şikayetçi oldular.

'ART NİYETLİ İNSANLARA FIRSAT DOĞUYOR'

İfade veren, kendisine yapılan saldırı nedeniyle şikayetçi olan bir diğer isim avukat Ahmet Çetinkaya ise ''50 yıl önce 8-10 dairelik apartman yönetimi amacıyla hazırlanan kat mülkiyeti kanunuyla binlerce malikin yaşadığı siteleri yönetmek mümkün olmuyor. Art niyetli insanlara fırsat doğuyor. Sitedeki yıllık 20 milyon bütçeyi fark eden şahıslar site yönetimine el atmış durumda." açıklamasında bulundu. 

Tuzla'daki lüks sitede yeni skandal! 


Geri Dön