29 / 03 / 2024

Sarıyer'de vakıf arazileri üzerinde oturanlar 22 Şubat'ta tapularına kavuşuyor!

Sarıyer'de vakıf arazileri üzerinde oturanlar 22 Şubat'ta tapularına kavuşuyor!

Sarıyer'de vakıf arazileri üzerinde oturanlara müjdeli haber geldi. Trampa Yasası'nın kabul edilmesiyle 22 Şubat'ta Yeniköy Bağlar Mevkii, Çayırbaşı, PTT Evleri, Kazım Karabekir Mahallesi’nde oturanlar tapularına kavuşacak



Sarıyer’deki dört mahallede vakıf arazileri üzerinde oturan aileler trampa kanunuyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden tapularını almaya başladı. Daha önce; Trampa kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yapılan protokollerle Sarıyer’de Yeniköy Bağlar Mevkii, Çayırbaşı, PTT Evleri, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan vakıf arazileri Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmişti. 


Milli Emlak Müdürlüğü bu arazileri 2010 yılında hak sahiplerine satılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devretmişti. Hukuki süreçler tamamlandı ve dört mahallede tapu sorunu çözüldü. 


Trampa Yasası daha önceden 2003 ve 2007 yıllarında iptal edilmiş, yürürlüğe girmemişti. Trampa Yasası 5793 sayılı Kanun içerisinde 25.07.2008 tarihinde yeniden tekrar TBMM’de kabul edildi ve kanun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdi.


Trampa Yasası kapsamında vatandaşları tapularını 22 Şubat’ta düzenlenecek tapu dağıtım töreni ile İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’un elinden alacak.

 

Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön