23 / 04 / 2024

Seba İnşaat 155 milyon dolar aktaracağı üç yeni projeye başlıyor

Seba İnşaat 155 milyon dolar aktaracağı üç yeni projeye başlıyor

Yılın ilk yarısında 6 projede çalışmalarını sürdüren Seba İnşaat, yılın ikinci yarısı içinde Tarabya, Ulus ve Ayazağada birbiriden farklı konut projeleri geliştiriyor



Yılın ilk yarısında 6 projede çalışmalarını sürdüren Seba İnşaat, yılın ikinci yarısı içinde Tarabya, Ulus ve Ayazağada birbiriden farklı konut projeleri geliştiriyor.

Tarabyada 50 konut yapacağı projeye 45 milyon dolar yatırım miktarı ayıran Seba İnşaat, Ulustaki projeye de 60 konut inşa edilecek ve 60 milyon dolar aktaracak. Ayazağa da ise yaklaşık 500 konutluk proje üzerinde emek harcayan Seba İnşaat,buraya da 50 milyon dolarlık bir kaynak aktarmayı planlanıyor.

İnşaatı devam eden 6 projeden ve teslim ettiği projelerden yıl içinde 100 milyon dolarlık bir ciro beklentileri olduğunu dile getiren Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Keçeli, yıl içinde bu rakamın yarısını elde ettiklerini dile getirdi.

2011 yılının kendileri için son derece hareketli geçtiğine vurgu yaparak sözlerine başlayan Keçeli, 2011 yılında İstinyede Seba Vista ve Seba Vadi projeleri, Leventte Seba Flora, Kavacıkta Smart Plaza ve Bodrumda da Seba Green Yalıkavak ile Seba Farilya Gündoğandaki projelerimizin inşaatları devam etti. 2011 yılı ikinci 6 ayında da bu projelerden Seba Green Yalıkavak ve Kavacık Smart Plaza inşaatı tamamlandı ve teslim sürecine girdi. Seba Vadi İstinye Sitesi de aynı şekilde teslim süresine girdi diye konuştu.

2011in ikinci yarısında üç lokasyona yoğunlaşacaklarının altını çizen Keçeli, Tarabya, Ulus ve Ayazağada projelerimiz olacak. Bu üç projeye toplam 155 milyon dolarlık bir kaynak aktarmayı planlıyoruz diye konuştu.

NEDİM KEÇELİNİN 2011 BEKLENTİLERİ:

2011in ilk yarısında etkili bir süreç olan seçim dönemine yavaşlamanın hakim olduğuna değinen Keçeli, Seçime kadar sektörde var olan hızlı ticaret seçim sonrasında yavaşladı. Dövizdeki ani yükseliş bu durgunluğun devam etmesine sebep oluyor. Eylül 2011den sonra ekonominin ve sektörün çok daha rahatlayacağına inanıyorum. Uzun vadede merkezi lokasyonlarda yapılan doğru işler her zaman hem alıcı için hem de satıcı için karlı olacak ve prim yapar projeler olacaktır diye konuşarak sözlerini bitirdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön