16 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM'de!

Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM'de!

Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM'de konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklar TBMM de!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, şehir hastanelerinin ihaleleri arasındaki farklılıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kara, sorularını Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a sordu.

 

Kara önerhesinde "Şehir Hastanelerinin ihalelerinde yatak sayıları, sabit yatırım tutarları ve kullanım bedelleri arasında büyük farklılıklar bulunduğu dikkat çekmektedir. Örneğin benzer yatak sayılarına sahip olan  Adana  ve Kayseri Şehir Hastanelerinin sabit yatırım tutarı ile kullanım bedelleri arasında ciddi boyutta farklılıklar gözlemlenmektedir. Adana Şehir Hastanesinin sabit yatırım tutarı yüzde 53, kullanım bedeli ise yüzde 84 daha yüksek olarak ihale sonuçlanmıştır." dedi.

 

CHP'li Kara önergesinde ilk olarak "Yaklaşık aynı yatak sayılarına sahip olunmasına karşın ihalesi gerçekleşen hastanelerdeki sabit yatırım tutarı farklılığının sebebi nedir? Aynı yatak sayılarına sahip olunmasına karşın ihalelerdeki kullanım bedellerinin farklı olmasının sebebi nedir?" diye sordu.

 

"Sabit yatırım tutarı ve kullanım bedelleri arasındaki bu farkın bedeli nasıl karşılanacaktır? Hastanenin yatak sayısı diğer illerle aynı olmasına karşın hastane daha pahalıya mal edileceği ve daha fazla kullanım bedeli ödeneceği için hastalardan alınacak katkı ve katılım paylannm değişiklik göstermesi söz konusu mudur?" sorularına da yanıt arayan "Hastanelerin farklı maliyet ve kullanım bedelleri nedeniyle personellerin döner sermaye ek ödemelerinde diğer illerdeki hastanelerle kıyaslandığında farklılık olması söz konusu mudur?" diye sordu.

 

"Şirketler tarafından elde edilecek ticari alan gelirlerinin her bir hastane için ne kadar olması hesaplanmaktadır? Hizmete açılmış bulunan (Yozgat, Mersin, İsparta ve Adana) Şehir Hastanelerinde hesaplanan ticari alan gelirlerinin yıllık tutan ne kadardır? Hangi kalemlerden oluşmaktadır?" sorularının da yanıtlandırılmasını talep eden Kara, son olarak "Bu gelirler ihaleyi alan şirketlere nasıl mahsup edilecektir?" diye sordu.

 


Geri Dön