28 / 03 / 2024

Şehir Plancıları Odası'ndan Gürkan Akgün ve Süleyman Balyemez işlerine iade edildi!

Şehir Plancıları Odası'ndan Gürkan Akgün ve Süleyman Balyemez işlerine iade edildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, şehir plancıları Gürkan Akgün'ün Beylikdüzü Belediyesi'nden ve Süleyman Balyemez'in de İBB'den çıkarılma işlemlerinin mahkeme kararıyla durdurulduğu bildirildi. İşte ŞPO açıklamasından o bölüm..



TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Gürkan Akgün ve Süleyman Balyemez'in işten çıkarılma kararları mahkemece iptal edildi ve yönetim kurulu üyeleri Akgün ve Balyemez, her türlü özlük haklarını geriye kazandılar. 


Açıklamadan bazı bölümler şöyle;


"Şehir Plancıları Odası`nda aldığı görevleri nedeniyle 18 Temmuz 2013 tarihinde, dönemin AKP`li Beylikdüzü Belediyesi tarafından işten çıkarılan Yönetim Kurulu üyemiz Gürkan Akgün ve yine 18 Mart 2012 tarihinde İBB tarafından işine son verilen Yönetim Kurulu üyemiz Süleyman Balyemez`in haklılıkları, mahkeme kararıyla bir kez daha kanıtlandı. 


12 Mart 2012 tarihinde, sekretaryasını yürüttüğümüz Taksim Dayanışması bileşenleri, düzenlediği basın açıklamasının ardından Taksim Meydanı için hazırlanan İmar Planlarına yönelik, en temel demokratik haklardan biri olarak tanımlanan; bireysel itiraz dilekçelerini teslim ettikten sonra, kimlik bilgileri güvenlik görevlilerince kayıt altına alınan Yönetim Kurulu Üyemiz Süleyman Balyemez, çalışmakta olduğu İBB`ye bağlı taşeron firma tarafından işten çıkartılmıştır. Bundan 14 ay sonra Mayıs ayının son günlerinden itibaren bireysel imzalarla başlayan itirazlar, Türkiye`nin tüm meydanlarında milyonların bir araya gelmesine yol açmıştır. (...) 


Beylikdüzü Belediye Başkanı Yönetim Kurulu üyemiz Gürkan Akgün`e Gezi süreci ve Odamızda yürütmüş olduğu görevlerin işten çıkarılma gerekçesi olduğunu ifade etmiştir ve işine 18 Temmuz 2013 tarihinde son verilmiştir.


Ancak tüm bu keyfi ve emek düşmanı işlemlere karşı yönetim kurulu üyelerimiz adına açılan davalar sonucunda haklı kazanımlar elde edilmiş ve yargı tarafından işlemler iptal edilmiştir."


Geri Dön