19 / 03 / 2024

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 



İzmir'de terör saldırısında hayatını kaybeden Fethi Sekin adına memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesinde Doğancık Köyü'ne külliye inşaatına başlanmıştı. Fakat, müteahhitin taşıyıcı firmaya ödeme yapmamasından dolayı külliyenin inşatına ara verilmişti. 

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fethi Sekin Külliyesi inşaatının yapımının  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini açıkladı. Gürsel Erol, “Şehidimizi İzmir'den tanıyorum. Kendisiyle görüşürdük. Kısmet oldu ben de Elazığ'a milletvekili olarak gelince, mezarını sık sık ziyaret etmeye başladım. Elimden geldikçe de yardımcı olmaya çalışırım” dedi. Fethi Sekin'in İzmir'de şehit olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i aradığını anlatan Erol, “Külliyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından memnuniyetle yapılacağını söylediler" dedi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

“TUNÇ SOYER AÇILIŞA KATILACAK”

Erol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Fethi Sekin Külliyesi’nin açılışına katılacağını belirtti. Gürsel Erol, "Daha sonra Fethi Sekin Külliyesi'nin yapımından sorumlu olan dernek başkanını aradım. Buranın eski müteahhidi ile olan tüm ticari ilişkilerinizi ve sözleşmelerinizi kesin dedim. Çünkü biz o projeye de bağlı kalmayacağız biraz daha geliştireceğiz. Elazığ Mimarlar Odası Başkanı ile görüştük. Projeyi bir çevre düzenlemesi yaparak, örnek bir proje yapacağız. Bunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer yaptıracak. Kendisi de açılışa katılacak” diye konuştu. 

Fethi Sekin'in hepimizin kahramanı olduğunu vurgulayan Tunç Soyer, “Toplumun değer verdiği konuları herkesin bir şekilde sahiplenmesi lazım. Fethi Sekin gerçekten bu ülkenin birliği için şehit olan kahramanımızdır. Bu şehidimizin anılarının yaşatılması ve o külliyede isminin anılması ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına başlayacaktır. Yasal süreç tamamlandıktan sonra çalışmalar başlayacak” müjdesini verdi.

Ne olmuştu?

Elazığ Baskil Doğancık Köyü'nde yapılması planlanan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı yarım kalmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurulan ve Samsun merkezli olan Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu'nun, Şehit Fethi Sekin Külliyesi yapacakları iddiasıyla Baskil esnafından yüklü miktarda malzeme alıp parasını ödemedikleri, Fethi Sekin Külliyesi inşaatının yüklenici firması olan Gür-Aş Yapı isimli taşıyıcı firmaya ise 2 milyon 395 bin lira borcunun olduğu ortaya atılmıştı. 


 


Geri Dön