28 / 03 / 2024

Sektör temsilcileri: Doları bozduran konuta gelir!

Sektör temsilcileri: Doları bozduran konuta gelir!

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul buluşması Cityscape Global 2015 Fuarı açıldı. Dolardaki artışı yabancının fırsata çevireceğini düşünen sektör temsilcileri, dövizi bozduranların konuta yönelmesini bekliyor. İşte ayrıntılar...



Körfez Bölgesi'nin en büyük gayrimenkul buluşması Cityscape Global 2015'in açılışı gerçekleşti. 

Türkiye'den 61 firmanın çıkarma yaptığı fuarda sektör temsilcileri, kur artışını yabancı yatırımcının fırsata çevirmesini ve TL'deki düşüşten dolayı elindeki doları bozduran Körfez sermayesinin gayrimenkule yatırmasını bekliyor. Yeni konut projelerinin de ilk kez görücüye çıktığı fuarda milyon dolarlık satış bekleniyor. 


REZİDANSLARIN TESLİMİ 2017'DE


Çalık Gayrimenkul; Tarlabaşı 360 projesinde Körfez yatırımcılarına 300 milyon dolarlık satış hedefliyor. 

Türkiye'nin kamu özel sektör iş birliğiyle gerçekleştirilen ilk kentsel dönüşüm yenileme projesi Tarlabaşı 360'ın, yeni rezidanslardan oluşan bölümleri ilk kez Dubai'de yatırımcıların beğenisine sunuldu. Beyoğlu Belediyesi ile geliştirilen projenin ofislerden oluşan ilk bölümü 2016'da, rezidansların ilk teslimi ise 2017'de tamamlanacak. 


PROJENİN YÜZDE 25 İ SATILDI


Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Körfez ülkelerindeki yatırımcıların İstanbul'da özellikle Taksim bölgesine olan yoğun ilgisi sebebiyle Tarlabaşi36o projesinin ayrıcalıklı olduğunu kaydetti. 


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin de, projenin 9 ayrı bölümünde 900 ünite bulunduğunu ve yüzde 25'lik bölümünün satışının tamamlandığını açıkladı. Eylül sonunda 361 ofis bölümünün de kaba inşaatının biteceğine işaret eden Yetgin, "Bu ofislerin ise yüzde 80'inin satışı gerçekleşti. Tarlabaşı projesine komşu yapıların değerinin 40 kattan fazla arttığını vurgulayan Yetgin, projenin metrekare fiyatının 7 bin - 7 bin 500 dolar arasında olduğunu söyledi. Yetkin, TL'deki değer kaybının döviz pozisyonu olan yabancı yatırımcıyı olumlu etkileyeceğini de vurguladı.



Yeni Şafak






Geri Dön