25 / 04 / 2024

Fikret Orman: Stadyumun 42 bin kişilik olmasını istiyorum!

 Fikret Orman: Stadyumun 42 bin kişilik olmasını istiyorum!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Silivri AK Parti İlçe Başkanı ve aynı zamanda arkadaşı olan Mimar Metin Karakaş'ı ziyaret etti. Silivri'de bir restaurantta gerçekleşen buluşmaya Beşiktaş Kulübü'nden sadece Başkan Fikret Orman katıldı



AK Parti Silivri Teşkilatı'nın tam kadro hazır bulunduğu yemekte, Başkan Fikret Orman'ın bir hayli keyifli olduğu gözlendi.

Fikret Orman, yemek sonrasında ise Cihan Haber Ajansı muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Orman, AK Parti Silivri İlçe Başkanı arkadaşı Metin Karakaş için, "Sayın başkan benim can dostumdur, kardeşimdir. Kulübümüze de bu süreçte büyük yardımları dokunmuştur. Bu yüzden de kendisini ziyaret etmekten mutlu oldum." dedi.


STADIMIZIN 42 BİN KİŞİLİK OLMASINI İSTİYORUM


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, BJK İnönü Stadı'nın yerine yapılacak yeni statla ilgili yaptığı açıklamada, stadyumun 42 bin kişilik olmasını istediğini belirterek, "Stadyum meselesinde genel prosedürler devam ediyor. Her şey yolunda. Başbakanımız da destek ediyor. Proje aslında tam onaylanmadı. İmar izni kapsamında 5000 binlik planlarda değişiklikler yapıldı. Bu işin anıtlar kurulu kısmı da var. Esas işimizde bu kısım. Ama bununla ilgili problemlerin önünü açtık. Stadyum seyirci kapasitesine gelince 36 bin ya da 42 bin kişilik olacak. Ben 42 bin istiyorum çünkü UEFA finalleri için bu sayı şart. Bunu o yüzden istiyorum." dedi.


ALIŞVERİŞ MAĞAZALARI OLMAYACAK


Başkan Fikret Orman, yeni yapılacak stadyum altında alışveriş merkezi olmayacağını da söyleyerek, şöyle devam etti:


"Aynı zamanda stadyum altına alışveriş merkezleri olmayacak. Bizim işimiz alışveriş merkezi yönetmek değil. Fulya'da bunun örneklerini gördük. Daha orayı tam anlamıyla kullanamıyoruz ve kiraya bile veremiyoruz."


Başkan Orman, Fiyapı İnönü Stadı'nın yakılması halinde maçlarını Türk Telekom Arena'da oynayacakları iddialarına ise, "Stadyum yıkıldığında herkes semt olarak kendine Türk Telekom Arena'yı yakın buluyor. Biz daha bunda karar vermedik. Öncelikle kendi stad olaylarımızı bir çözelim. Maçlarımızı oynayacağımız stat konusunu da stadın sahibi kulüple konuşur izin alır ve oynarız." dedi.


TRANSFERE BEN KARIŞMAM


Belçika'nın Genk takımında oynayan bir futbolcuyla anlaşmaya vardınız mı? şeklindeki bir soru üzerine ise Orman, "Transfer sezonu Beşiktaş için başladı. Fakat Genk'li Anele Ngcongca için hiç birşey diyemiyorum. Bu tür işlere transfer komitemiz bakıyor. Ben işin bütçe kısmına bakıyorum. Ama kimle görüşülürse görüşülsün en son bana gelir şuan bana gelmiş birşey yok." dedi.


Başkan Fikret Orman son olarak Beşiktaş Üniversitesi için harita üzerinde yer baktıklarını söyleyerek "Silivri İstanbul'un parlayan bir yıldızı. Buraya ulaşım artık çok kolay. Biz de Beşiktaş'a yakışır bir üniversite yapmak istiyoruz. Burada onunla da alakalı fikir alışverişinde bulunduk yerlere baktık." dedi.


AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mimar Metin Karakaş ise "Ben sayın başkanın Silivri'yi ziyaret etmesinden çok mutlu oldum. Beşiktaş Üniversitesi'nin Silivri'de olmasını istiyoruz. Bu konuda her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu konuda davetkarız ama nihayaten de son kararı Beşiktaş Kulübü yetkililieri verecek." dedi.


Açıklamaların ardından, Başkan Fikret Orman kendi özel otomobili ile Silivri'den ayrıldı.

Zaman


Geri Dön