19 / 04 / 2024

Fiyapı, Filife projesinde 530 daire sahibine paralarını yüzde 20 fazla ödeyecek!

 Fiyapı, Filife projesinde 530 daire sahibine paralarını yüzde 20 fazla ödeyecek!

FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, iptal edilen FiLife projesi ile ilgili olarak 'Hiçbir müşterimizi mağdur etmeyeceğiz. Kendilerine iki farklı çözüm sunuyoruz' dedi



FiYapı, Esenyurt Belediyesi'nin verdiği imar durumuna göre ruhsat çıkartamamasından dolayı FiLife projesini iptal etti. Kalan 530 daire sahibine paraları yüzde 20 fazlasıyla geri ödenecek, daire almak isteyen müşterilere ise FiSide projesinden daire alma hakkı tanınacak.


FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, ”FiLife projemiz ilk satışa çıktığımızda 1048 daireden ve 12 bin m2 ticari alandan oluşmaktaydı. Önce projemizdeki daire sayısını 540’a, ticari alanı da 5 bin m2'ye düşürmek zorunda kaldık. Bunun nedeni Esenyurt Belediyesi'nden ihale ile satın aldığımız arsayı o dönemdeki imar planına göre projelendirmişken; Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi'nin planlarını iptal etti. Bu konu ile ilgili şirketimizden kaynaklanan hiçbir eksiklik olmamasına rağmen böyle olumsuz bir durumla karşı karşıya geldik. Projenin yarıdan fazlasını iptal etmemize rağmen, belediye ile ruhsat problemini aşamadık. Bu durumda da bize projeyi iptal etmekten başka bir yol kalmadı” dedi.



1048 daire olarak projelendirilen ve bu doğrultuda satışı yapılan FiLife projesinin Esenyurt Belediyesi tarafından önce 510 dairesi iptal edildi.  FiYapı tarafından bu daireler geri alınarak 510 daire sahibine paraları ödendi. Ancak yapılan revizyona rağmen projeye belediye tarafından ruhsat verilmemesi üzerine, FiYapı projeyi tamamen iptal etti.


FiYapı olarak müşterilerini mağdur etmemek için bütün sorumluluğu üstlendiklerini belirten Fikret İnan, ’’Bu süreçte hiçbir müşterimizi mağdur etmeyeceğiz. 530  müşterimize paraları yüzde 20 fazlasıyla 30 Kasım 2012 tarihinde geri ödenecek. Daire ile değiştirmek isteyen çok sayıda müşterimiz var, onlara da FiSide projemizden daire verilecek’’ şeklinde konuştu.


FiYapı tarafından iptal edilen FiLife projesinin yıkım ruhsatının çıkmasıyla 10 gün içinde yıkımı gerçekleştirilecek.


ntvmsnbc


Geri Dön