26 / 04 / 2024

Selçuklu Belediyesi'nin iki projesi daha hayata geçiyor!

Selçuklu Belediyesi'nin iki projesi daha hayata geçiyor!

Hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm projeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından " Çevre Beratı " ile ödüllendirilen Selçuklu Belediyesi iki projesini daha hayata geçiriyor




Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi geri dönüşüm projesi kapsamında, ilçede yer altı cam kumbarası ve geri dönüşüm kafesi projelerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda 2013 yılı itibariyle ilçe genelinde 2 bin 820 konteynerinin montajının tamamlandığı belirtildi.


Geri dönüşüm projeleri ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Selçuklu Belediyesi, ilçede yer altı cam kumbarası ve geri dönüşüm kafesi projelerini de hayata geçiriyor.


Selçuklu Belediyesi, "Daha temiz ve modern bir Selçuklu" sloganıyla başlattığı yeraltı çöp konteynırı uygulamasında 2013 hedeflerini gerçekleştirdi. Temizlik hizmetlerini daha az maliyetle, daha hijyenik koşullarda yapabilmek için ilçe genelinde farklı bölgelerde uygulanan bu sistem sayesinde şu ana kadar, 2009 yılında 20, 2011 yılında 300, 2012 yılında 1000, 2013 yılında bin 500 adet olmak üzere toplam 2 bin 820 konteynerin yeraltına montajı tamamlandı. Feritpaşa, Musalla, Medrese, Nişantaşı, Toki, Yazır, Kılıçarslan ve Bosna Hersek Mahalleri ile Kampüs alanı içerisinde yeraltı çöp konteyneri uygulaması tamamlanırken, Sancak Mahallesi'nde ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.


Yeraltı çöp konteynerleri ve bunları toplayan özel vinçli çöp araçları sayesinde temizlik giderlerinde büyük oranda tasarruf sağladığını belirten yetkililer, "Eski sistemde şehir merkezinde bir noktadan günde 3 vardiya halinde 18 kez çöp alınırken yeni sistemle birlikte günde 1 kez çöp alınıyor. 6 araç ve 12 personel yerine sadece 1 araç ve 1 personelle bu hizmetler daha iyi bir şekilde yerine getiriliyor. Bu sayede 10 adet çöp toplama aracı sistemden çekilerek personel ve yakıt tasarrufu sağlanırken şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu azaltıldı. 2014 yılı içerisinde uygulamanın ilçe tamamında hayata geçirilmesi planlanıyor" dedi.


SELÇUKLU'DA İKİ YENİ PROJE HAYATA GEÇİYOR


Hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm projeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Çevre Beratı" ile ödüllendirilen Selçuklu Belediyesi geri dönüşüm konusunda çalışmalara devam ediyor. 2012 yılında ilçe genelinde 2 milyon 319 bin kilogram kağıt-karton, 2 milyon 558 bin kilogram plastik, 195 bin kilogram cam ve 303 bin kilogram da kompozit ambalaj atığı toplayan Selçuklu Belediyesi iki yeni projeyi ilçede hayata geçiriyor. Kağıt ve ambalaj atıklarının geri kazanımı kapsamında 500 adet geri dönüşüm kafesi marketler ve ambalaj atıklarının fazla olduğu caddelere yerleştirilirken, tüm hastaneler ve otellere yer altı cam kumbarasının montajı tamamlandı. Bu sayede kağıt, ambalaj ve cam atıkları toplanarak geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanıyor. 


Merhaba Gazetesi


Geri Dön