19 / 04 / 2024

Sembol İnşaat geleceğin projelerine imza atacak!

Sembol İnşaat geleceğin projelerine imza atacak!

Astana'da şehrin simgesi olan birçok yapıyı hayata geçirdiklerini dile getiren Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Aytekin Gültekin, Kazakistan için uluslararası öneme sahip bu projede yer aldıklarını vurguladı.



Astana'da şehrin simgesi olan birçok yapıyı hayata geçirdiklerini dile getiren Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Aytekin Gültekin, EXPO 2017 projesinin en önemli yapılan arasında yer alan 80 metre çapında ve 94 metre yükseldiğinde tümüyle çelik, titanyum, alüminyum ve büyük küresel camlarla içinde rüzgar türbini olan bir küreyi tamamlayacakları bilgisini yerdi. Gültekin, Sembol İnşaat'ın EXPO 2017 sırasında Kazakistan ve Astana sergi merkezi ve daha soma teknoloji müzesi olarak kullanılacak olan bu cam kürenin yanında aynı sahada kongre salonu, sanat merkezi, açık ve kapalı konser salonları gibi çok sayıda kültür ve sosyal amaçlı binanın da inşaatını gerçekleştireceğinin altını çizdi. 


Kazakistan için uluslararası öneme sahip bu projede yer aldıklarını vurgulayan Tufan Aytekin Gültekin, "Bu ülkede uzun yıllardan bu yana varlığımızı sürdürüyoruz. Birçok önemli yapıyı başarıyla şehre kazandırmamız, bu projede de yer almamızı sağladı. EXPO 2017 Future Energy konseptiyle hayata geçirilirken, geleceğin enerjisi konseptiyle geleceğin projelerine imza atmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Kazakistan ve Astana'nm tanıtımına katkı sağlayacak olan EXPO 2017'ye yaklaşık 100 ülkeden 6 milyon ziyaretçi katılımının beklendiğini kaydeden Tufan Aytekin Gültekin, "Söz konusu projelerin hayata geçirilebilmesi için kayda değer bir istihdam olanağı oluşturulacak. EXPO 2017 projesinin binalarını inşaa ediyor olmamız, uluslararası tecrübelerimize bir yenisini daha ekleme şansım yakalamamızı sağlıyor" diye konuştu. 


"Projeler. 175 hektarlık bir alan içinde yer alıyor" 


Bugüne kadar Kazakistan'da 1 milyon metrekarelik yapılara imza atan Sembol İnşaat'ın EXPO 2017 için gerçekleştirileceği projelerin 175 hektarlık bir alan içinde yer aldığını anlatan Tufan Aytekin Gültekin, şöyle devam etti: "Bu alanda Kazakistan-Astana, Pavilyonu-Küre, 3 bin kişilik kongre binası, 245 odalı beş yıldızlı otel, ofis binaları, restoranlar ve diğer ticari alanlar, bin kişilik tiyatro ve konser binası'nın yanı sıra alışveriş ve eğlence merkezi, uluslararası ve tematik pavilyonlar, amfitiyatro, sanat merkezi, rezidanslar, okullar ve park alanları olacak." 


2 milyon metrekare proje tamamladı


Sembol İnşaat'ın Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Ukrayna, Hırvatistan, BAE ve Libya'da toplam inşaat alanının yaklaşık 2 milyon metrekareyi bulduğuna dikkat çeken Tufan Aytekin Gültekin, "Beş yıldızlı otel ve tatil köyü projeleri, alışveriş ve eğlence merkezleri, çok amaçlı büyük spor salonları, kültürel ve eğitimsel şehir simgeleri, iş ve medya kuleleri, kongre ve konferans merkezleri ve diğer çok amaçlı projeleri önemli mimarlar ile çalışarak 'tasarla ve yap' yöntemiyle tamamladık" yorumunda bulundu. Sembol İnşaat'm şu ana kadar faaliyetleri ağırlıkla Türkiye, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Hırvatistan, BAE ve Libya'da yürütürken, çok sayıda ülkede de çalışma yaptığını ifade ederek, "6 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Sembol İnşaat; Ortadoğu, Uzakdoğu, Kuzey Afrika ve diğer bölgelerde de projelerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor" dedi.




Dünya Sektörel Ek


Geri Dön