26 / 04 / 2024

Semerkand Yapı iki projeye 80 milyon dolar yatırım yapacak!

Semerkand Yapı iki projeye 80 milyon dolar yatırım yapacak!

Son dönemlerde Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği Semerkand Line projesiyle ismini duyuran Semerkand Yapı, şimdi Bayrampaşa'da yeni bir projeye daha başlıyor. Firma, başka projeler için görüşmelere de devam ediyor...



Son dönemlerde Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği Semerkand Line projesiyle ismini duyuran Semerkand Yapı, şimdi Bayrampaşa'da yeni bir projeye daha başlıyor. Birkaç proje için daha yer arayışında olduklarını belirten Cabir Bayrak, 'Bizim için doğru lokasyon önemli' dedi.

Konut üretimi için İstanbul, yazlık üretimi için ise Muğla Bodrum'u ana rotaları olarak belirleyen Semenkand Yapı, tamamladığı yazlıklardan sonra şimdi İstanbul'da ikinci bir çalışmaya daha hazırlanıyor. Beylikdüzü 'nde gerçekleştireceği Semerkand Line projesinin yanı sıra Bayrampaşa 'da da projeye başlayan firma, böylece İstanbul'a 80 milyon dolarlık emlak yatırımı yapmış olacak. Semerkand Line'nin yatırım bedeli 65 milyon dolar olurken, Bayrampaşa'daki projeye ayrılan bütçe ise 15 milyon dolar oldu. Firmanın bunun dışında henüz lokasyonu belirlenmemiş olsa da birkaç yeni proje geliştirmek için de çalışmaları sürüyor.
Projeler hakkında bilgi veren Semerkand Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cabir Bayrak,   Beylikdüzü'nde inşaatına Ağustos 2010'da başladıkları projede hızla ilerlediklerini kaydetti. Mart 2013'te tamamlamayı planladıkları projenin 26   bin metrekare arsa üzerinde 110   bin metrekarelik inşaat olarak planladığıklarını belirten Bayrak, şu bilgileri verdi:   “Projede her kesime hitap eden bir konsept tercih ettik. 1+1 'den 4+1 'e ve dubleks 2+1 'lere kadar daire çeşitleri   mevcut. Kullanım alanları 60 ile 180 metrekare arasında değişen 37 farklı tasarımdaki konutların sayısı 555. Bunlara ilaveten 30 metrekare ile 950 metrekare arasında değişen 99 işyeri   de planladık.'

Bayrampaşa 24 ayda bitecek
Projede sergiledikleri çevreci yaklaşımın altını çizen Bayrak, arsanın yüzde 85 'inin rekreasyon alanı olarak ayrıldığını dile getirdi. Ayrıca projede açık ve kapalı yüzme havuzu ile 2 bin 250   metrekare alanı kapsayan sosyal tesislerle de bir başka ayrıcalık yarattıklarını kaydeden Bayrak, tüm bunlar bir araya geldiğinde yıl sonuna kadar projenin satışını yüzde 70 oranında tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Bayrak, ilk dört aydaki sonuçların bu hedefe ulaşılabileceklerini ortaya koyduğunu belirtti.
Bayrampaşa'daki planları hakkında da konuşan Bayrak, 5 bin metrekare arsa üzerine 20 bin metrekarelik inşaat olarak tasarladıkları projede konutların yanı sıra ticaret mer kezinin de yer alacağını söyledi. Bayrak, yılın ikinci yarısında temel atacakları projeyi 24 ayda bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Doğru lokasyona önem veriliyor
Cabir Bayrak, doğru lokasyona verdikleri önemin altını çizdi. İstanbul ve Muğla'da doğru bir hatta ilerlediklerini kaydeden Bayrak, bu konuda Proje Geliştirme Grup Başkanı çetin çapan 'ın son derece önemli bir katkısı olduğunu belirtti. Bayrak, “Burada hedef, sayı değil. Hedef, doğru lokasyon ve şirket prensiplerinden taviz verilmeden projelerin gerçekleştirilmesi' dedi.

HANGİ PROJELERİ TAMAMLADI
Yer       İsim
İstanbul         Semerkand Konakları
İstanbul         Semerkand Evleri
Muğla Bodrum       Egeria Suites
Muğla Bodrum       Gökçebel Evleri
Muğla Bodrum       Villa Select


Geri Dön