26 / 04 / 2024

Seranit, DRC ile Altın Çekül Ödülünü aldı!

Seranit, DRC ile Altın Çekül Ödülünü aldı!

 Seranit tarafından geliştirilen yeni nesil ısıtma sistemi niteliğindeki  Seranit DRC Isıtma Sistemi, Altın Çekül Ödülünü kazanarak 2011 yılında Türk yapı sektörünün en iyi ürünü seçildi....



 SERANİT, ısınma sistemlerinde devrim niteliğindeki ürünü DRC ile  Altın Çekül Ödülünü aldı

Lider porselen karo üreticisi Seranit geliştirdiği DRC Isıtma Sistemi ile Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından verilen Altın Çekül  - Yapı Ürün Ödülünü kazandı. Seranit tarafından geliştirilen bir ısıtma sistemi olan ve düşük enerji sarfiyatı ile daha konforlu ve sağlıklı ısınma sağlayan  DRC ısıtma sistemleri, 2011 yılında  Türk yapı sektörünün en iyi ürünü seçildi.

Porselen karo sektörünün lider üreticilerinden biri olan Seranit, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 19. kez verilen Altın Çekül Yapı Ürün Ödülüne layık görüldü. Seranit tarafından geliştirilen yeni nesil ısıtma sistemi niteliğindeki  Seranit DRC Isıtma Sistemi, Altın Çekül Ödülünü kazanarak 2011 yılında Türk yapı sektörünün en iyi ürünü seçildi.

Seranit, YEM Ödülleri Projesi kapsamında verilen Altın Çekül Yapı Ürün Ödülünü,  Türkiyenin ve bölgenin en büyük yapı buluşması 34. Uluslararası Yapı Fuarı/Turkeybuild İstanbulda düzenlenen tören ile aldı. 3.kez Altın Çekül ödülüne layık görülen Seranitin yapı sektöründe ulusal ve uluslararası bir çok ödülü bulunuyor.

Jüri üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı), Erdal Özyurt (Mimar, Norm Mimarlık), Prof. Dr. Hasan Şener (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Leyla Tanaçan (Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) tarafından Altın Çekül Ödülüne layık görülen DRC Isıtma Sistemleri,  geliştirilen yeni nesil ısıtıcı sistemi sayesinde düşük elektrik sarfiyatı ile daha konforlu ve sağlıklı ısınma sağlıyor.  Altın Çekül 2011e değer bulunan Seranit DRC Isıtıcı Sistemi, enerji kaynaklarını etkin kullanan, ekonomik, hijyenik ve dekoratif konforu ön planda tutması inovatif yaklaşımı ve yerli kaynakların etkin kullanımı nedeniyle ödüle layık bulundu.
.
DRC Isıtma Sistemlerinde kullanılan Uzak Kızılötesi Teknolojisi, üşüdüğümüzde bedenimizin kendini ısıtmak için yaydığı enerjiyi emen, onu hafif bir ısıya dönüştüren ve geri yansıtan seramik-yansıtıcı lifler içeriyor. Yeni nesil ısıtıcı DRC,  Silika Oksit (SiO 2), Alüminyum oksit (Al 2 gibi mineral oksitler), kil ve kaolen gibi maddelerin karışımından oluşuyor ve bu karışım (uzak kızılötesi ışınlar) FIR çıkarıyor. Yeni nesil seramik ısıtıcı bu teknoloji ile tamamı doğal uzak kızılötesi dalgalardan gelen doğal bir ısı kaynağı sunuyor.

Seranit tarafından geliştirilen yeni nesil ısıtıcı sistemi DRC Isıtma Sistemi, 
elektrik enerjisinin etkin ve verimli kullanımı sonucu binaların ısıtma masrafını minimum düzeylere indirerek önemli ölçüde enerji tasarrufu da sağlıyor.

Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan Altın Çekül Ödülünü almış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı. Seranit olarak DRC Isıtma Sistemini geliştirirken çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik.  Elektriksel gerilim altında ışımayı sağlayan kaplama malzemesinin formülasyonunun geliştirilmesi,  performansının değerlendirilmesi, malzeme içeriğinin değişik modifikasyonlar yapılarak en ideal şekilde oluşturulması ve  malzemenin çeşitli yüzeylere uygulanması gibi ar-ge çalışmaları yürüttük. Ayrıca, oluşturulan elektriksel iletkenliğe sahip katmanın özel olarak üretilmiş seramik-porselen  malzemeye adaptasyonu,  elektriksel donanımın sistemle birleştirilmesi ve üretim için gerekli teknik alt yapının sağlanması gibi çok önemli teknolojik bir süreçten geçtik ve sonunda DRC Isıtma Sistemini sektörde sağlıklı ve ekonomik bir ısınma sistemi olarak ürettik.

Ülkemizde tüketilen enerjinin yaklaşık üçte birinin binalarda; özellikle ısınma giderlerinde, aydınlatma ve elektrikli cihazların çalıştırılması amacıyla kullanıldığına dikkat çeken Altunalan, Isınma giderleri enerjinin büyük bir kısmını tüketiyor. Bizim ürünümüz sadece bireylerin ısınmasını karşılamayıp aynı zamanda enerji gereksinimlerinin sağlanması için kullanılan petrol, kömür ve doğalgazın daha az kullanılmasına olanak sağlayarak hem dışa bağımlılığı azaltacak hem de ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak dedi.

Doğal ve çevreci bir ısıtma sistemi olan DRC Isıtma Sisteminde dünyanın doğal ısı kaynağı olan güneşin ısıtmasına en yakın ısıtma elde ediliyor.  Isıtma sisteminde ısıtma teli, ısıtma kablosu ve rezistans olmayan, ısı kaynağı olarak elektrik iletkenliğine sahip dolgu malzemesi içeren kaplama kullanılıyor.

Seranit tarafından geliştirilen yeni nesil ısıtıcı ürünü sayesinde hızla gelişen inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan seramik ve porselene insan için çok önemli bir yere sahip olan ekolojik enerji verimliliği ve insan sağlığını koruma etkisi de eklenmiş oluyor.

Türkiyenin ilk teknik porselen karo  üreten fabrikası olarak 1992 yılında kurulan, kaplama malzemeleri sektöründe iç mekan ve dış cephe uygulamaları için %100 porselen karo üreten Seranit, yenilikçi yaklaşımı sayesinde geliştirdiği inovatif ürünler, zengin renk, efekt ve ebat seçenekleri ve trend belirleyen tasarımlarıyla sektörde öncü bir rol üstleniyor.

Seranit, Sinpaş Grubuna geçtiği 2001 yılından 2010 yılı sonuna kadar üretimde yüzde 850, satışlarda yüzde bin 300, ciroda yüzde bin 800, karlılıkta ise yüzde 430 büyürken dünyanın 65 ülkesine ihracat yapan, sektörün öncü ve yenilikçi yüzü olarak Türk seramiğini dünya pazarlarında gururla temsil ediyor.


Geri Dön