27 / 04 / 2024

Seranit Grup ürünlerine çevre etiketi aldı!

Seranit Grup ürünlerine çevre etiketi aldı!

Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan, alınan ödüllerin sektörde farklılık ve rekabet oluşturacağını söyledi. Seranit Grup tüm porselen ve seramik ürünlerine Tip III ' EPD Çevre Etiketi aldı.



Türk Standartlan Enstitüsü'nün (TSE) Çift Yıldız Belgesi'ni alan ilk kuruluş olma unvanını kazanan Seranit Grup, bu alanda tüm ürün gruplarında Tip III EPD Çevre Etiketi kazanarak yeni bir başarıya imza attı. 

Seranit Grup tarafından üretilen gerek Seranit porselen gerekse Serra seramik yer ve duvar karolarına ilişkin olarak kazanılan EPD Çevre Etiketi The International EPD System ve EPD Türkiye tarafından tescil edildi. 


ÖDÜL ÜZERİNE ÖDÜL 


EPD Çevre Etiketi sahibi olması yüklenici firmalara önemli ilave puanlar kazanma fırsatı veriyor. Yakın dönemde Tip III EPD Çevre Etiketinin başta Avrupa Birliği olmak üzere tüm gelişmiş ülke pazarlarında yapı malzemeleri ihracatı için zorunlu hale geleceği öngörülüyor. 

Grup Başkanı Hamdi Altunalan, daha önce İF Design Awards'da Seranit Grup olarak 5 ödül birden kazandıklarını hatırlatarak, "EPD Çevre Etiketi sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz, inşaat sektöründe gelecek gerek dünyada gerekse Türkiyeüe sürdürülebilir güvenli ve yeşil binalardadır. Ürettiğimiz EPD Çevre Etiketi sahibi Seranit porselen ve Serra markalı seramik yer ve duvar karolarımız müşterimiz yüklenici firmalarımızın yeşil binalarına değer katmaya devam edecektir. Seranit ürünleri, EN 15804 Avrupa normu uyumlu olması sebebiyle yapı malzemeleri için kurulan ECO Platformda da kayıt altına alınmıştır" dedi. 


Geri Dön