24 / 04 / 2024

Şeref Songör: AVM'ler işlerine gelince tüketiciyi düşünüyor

Şeref Songör: AVM'ler işlerine gelince tüketiciyi düşünüyor

Şeref Songör, Büyük Mağazalar ve Hipermarketler Yasa Tasarısı'na karşı çıkanları "İşlerine gelince tüketiciyi düşünüyorlar" sözleriyle eleştirdi



Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, Büyük Mağazalar ve Hipermarketler Yasa Tasarısı'na karşı çıkan çevreleri "İşlerine gelince tüketiciyi düşünüyorlar" sözleriyle eleştirdi. Songör, "Biz de en fazla işi pazar günleri yapıyoruz. Ama çalışanlar pazar günleri aileleriyle tatil yapsalar kötü mü olur?" dedi. 
 
Perakende sektörünün karşı karşıya bulunduğu problemler, İstanbul'da düzenlenen 'Yerel Zincirler Buluşuyor' konferansında masaya yatırılıyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve MMI Türkiye'nin organize ettiği etkinliğin açılışında konuşan federasyon başkanı Şeref Songör, dünyada yaşanan krize rağmen sektörün bu dönemde iyi bir sınav verdiğini söyledi. Güçlü küresel şirketlerin sınır ötesi yatırımlarının giderek arttığına işaret eden Songör, Türkiye'nin krizi teğet geçmesinde KOBİ'lerin hizmetlerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Son dönemde tartışılan Büyükmarketler Yasa Tasarısı'na da değinen Songör, organize perakendecileri tüketiciyi sadece işlerine geldiği zaman düşünmekle suçladı. İş çevreleri olarak tüketicinin yanında 500 bin perakende çalışanının da düşünülmesi gerektiğini ifade eden Songör, "Her türlü özveride bulunmaya hazırız. Biz de en yüksek ciroları pazar günleri yapıyoruz. Diğer günler insanlar alışverişi organize edemezler diye düşünüyorlar. Ama çalışanlar da pazar günü tatil yapsalar, aileleriyle vakit geçirseler fena mı olur?" dedi.

Türkiye'de işsiz sayısına her yıl 700 bin kişinin katıldığını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye'nin 2009-2010 içinde yüzde 1 büyümesinin beklendiğini ve bu büyümenin işsizliğe çare olabileceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ayrıca bir ülkenin gerçek anlamda büyümesinin rakibinin ne kadar büyüdüğüne bağlı olduğunu dile getirdi.
Bayram Kaya / Zaman


Geri Dön