28 / 03 / 2024

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh santralin inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu...



Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh; "Yapılacak tüm tesislerin inşaatına izin verildi." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sergey Butskikh Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un Mersin’in Gülnar ilçesinde inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) ilişkin düzenlediği medya bilgilendirme seminerinde projenin inşaatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Santralin inşasının, uluslararası ve ulusal tüm güvenlik standartlarına uygun şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Butskikh, "Akkuyu NGS projesi, Türkiye ve Rusya ilişkilerindeki en önemli, büyük ve kapsamlı projedir." diye konuştu.

Sergey Butskikh Akkuyu NGS nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

"Proje için çok büyük önem taşıyan bir tesisin daha inşaatı tamamlanmıştır"

Butskikh, 3 Nisan 2018 yılında Akkuyu NGS'nin temelinin atıldığını belirterek santraldeki ünitelerin çalışmalarının eş zamanlı ilerlediğine dile getirdi. Bir santralin inşasında altyapı çalışmalarının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Butskikh, şöyle devam etti:

"2019'un mayıs ayında, proje için çok büyük önem taşıyan bir tesisin daha inşaatı tamamlanmıştır. Bahsettiğim tesis, Doğu Kargo Terminali'dir. Bu santralin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu terminalin işletmeye alınması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından gereken tüm izinler ve ruhsatlar alındı. Bu tesisin yapılması ve işletmeye alınmasının amacı, santralin inşaatında ihtiyaç duyulacak her türlü ekipmanın sevkiyatının sağlayacak, bağımsız olarak faaliyet gösterecek bir liman olmasıdır. Bu doğrultuda 2019'un haziran ayında, Akkuyu NGS için büyük bir ekipman sayılacak, çok önemli unsurlardan 'kor tutucunun' sahaya sevkiyatı, terminal üzerinden sağlanmıştır."

Projede, 2. güç ünitesi için ana inşaat lisansının 26 Ağustos 2019'da verildiğini belirten Butskikh, "Lisansın alınması 2. üniteyle ilgili tam kapsamlı tüm tesislerle ilgili inşaat çalışmalarına başlama fırsatını verdi. 2. ünite için reaktör binasının temelinin hazırlama çalışmalarına da izin verildi. Bu, nükleer adada yapılacak tüm tesislerin inşaatına izin veren bir belge." ifadesini kullandı.

Butskikh, 9 Aralık 2019'da da Akkuyu NGS'nin Türkiye'deki iletim sistemine bağlanabilmesi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi ile bağlantı anlaşmasının imzalandığını vurgulayarak, böylelikle 6 yüksek gerilim hattının inşaatının yürütülmesine olanak sağlandığını söyledi.

Sergey Butskikh Akkuyu NGS nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

"Doğayı bozmadan tesisi inşa etmeye çalışıyoruz"

Bölgeye uyum sağlayacak bir tesisin ortaya çıkarılması için çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Butskikh, "Akkuyu NGS projesinde, genel kıyı yapısını bozmadan tesisleri inşa etmeye çalışıyoruz. Nadir ve benzersiz bir güzelliğe sahip doğayı bozmadan, bu tesisi oraya tabiri caizse oturtmaya ve uygun bir şekilde faaliyete geçirmeye gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

Akkuyu NGS'nin ikinci ünitesinin inşaatı başlıyor!


 


Geri Dön