25 / 04 / 2024

Serhat Doğan kimdir?

Serhat Doğan kimdir?

Mimar Serhat Doğan kimdir? Mimar Serhat Doğan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Serhat Doğan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Serhat Doğan...



Serhat Doğan kimdir?

Antalya'da mimarlık çalışmalarına devam eden Mimar Serhat Doğan özgeçmişini şu şekilde anlatıyor: 


"2011 senesi Şubat ayında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesini bitirdim. Yedi yıl süren eğitim hayatımın bir senesini Escuela Tecnica Superior De Arquitectura De Madrid / İspanya'da geçirdim. Akabinde birer dönem Politecnico Di Milano ve University Of Arts yaz okulu eğitim programlarına katıldım. Öğrenciliğimin ilk yılından beri mimarlık ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren işlerde görev aldım. 


Öğrenciliğim boyunca gerek tarihi eserlerin rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerini çizen firmalarda, gerekse çok bloklu büyük site projeleri hazırlayan bürolarda çalıştım, Yeri geldiğinde ise boğazın en güzel yerlerinden birinde konumlanmış bir villa için geliştirilen özel tasarım proje ekiplerinde bulundum. Yani bir mimarın iş hayatında çizmesi ve tasarlaması gerekecek çeşitlilik yelpazesine sahip olmaya çalıştım.


Şantiye tecrübelerimi ise yine aynı mantık çerçevesinde mesleğin çeşitli dallarında geliştirmeye çalıştım. Tarabyaüstü'nde bir villa şantiyesinin şefliğini yapmamın akabinde Eyüp Sultan Hamamı restorasyonunda yine ekibin başında buldum kendimi. Zamanı geldiğinde kendi ofisimi açarak bu işi yapacaksam, A'dan Z'ye herşeyi bilemesemde, en azından başlama noktası oluşturacak; her iş hakkında bir fikir sahibi olmam gerektiğini düşündüm.


2010 senesinde İstanbul'da kendi iş yerimin startını verdim, Cihangir/Beyoğlu'nda başlayan firma çalışmalarını çoğu zaman dershane ve kolej tarzı eğitim yapılarının inşaat ve projeleri üzerine yapıyordu. 


Yeni kurulan firmam için 2012 senesinde bir gün bir iş sebebiyle geldiğim Antalya'da kalma kararı aldım. Bu kararı alma sebeplerimin başında Antalya'da ki iş ve imkanların daha iyi olmasının yanı sıra Antalya'nın doğal güzelliklerinin de etkisi büyük oldu. Aynı zamanda artık bir şirket haline gelen firmamız büyümesine Antalya'da devam ediyor ve portfolyosunu genişletiyor."


İletişim bilgileri:

E-Mail: [email protected]

+90-242-3130780

Fener Mah. Tekelioğlu cd. 82/8 "Terracity A.V.M. karşısı" 

Lara/Muratpaşa/Antalya





Geri Dön