19 / 04 / 2024

Sertaç Koyuncu: En fazla kazandıran yatırım toprak!

Sertaç Koyuncu: En fazla kazandıran yatırım toprak!

Çamlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Satış Danışmanı Sertaç Koyuncu, en fazla kazandıran yatırımın toprak olduğunu ileri sürdü. Koyuncu, Bursa'nın yatırımcının gözdesi haline geldiğini belirtti.



Çamlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Satış Danışmanı Sertaç Koyuncu, en fazla kazandıran yatırımın toprak olduğunu ileri sürdü. İstanbul-izmir otobanı, otomotiv test merkezi, hızlı tren, teknopark, uçak fabrikası ve birçok projenin olduğu Bursa, yatırımcının gözdesi haline geldi. Altın, dolar, konut ve borsada yarın ne olacağını kimsenin kestiremediğini ifade eden Sertaç Koyuncu, toprak yatırımının ise her zaman belli oranda kâr getirdiğini söyledi. Kimi yerde toprak yatırımının çok yüksek kazanç sağlayabileceğini belirten Koyuncu, "insanlar aldığı bir şeyi görmek istiyor. Toprakta elle tutulur bir şey olmadığı için vatandaşlar endişe ediyor. 5 yıllık Türkiye ortalamasında toprak artışı yüzde 480. Bu yatırım doğru yere yapılırsa bu oran yüzde 3 binleri bulabiliyor" diye konuştu.   


''Bursa'nın taşı toprağı altın''


Bursa'nın konut alanında değerine değer katan bölgelerinin Nilüfer ilçesindeki Özlüce, Ertuğrul, 23 Nisan ve 19 Mayıs mahalleleri olduğunu belirten Koyuncu, "3-4 yılda fiyatlar 2'ye katladı. Bu konut için çok büyük bir kazançtır. Ama bu bölgelerin toprak artışı 3-4 yılda 2'ye değil 20'ye katlandı. Herkes ikiye katlandı, kazandım diyebilir, ama bizim için kaybetmişlerdir. Biz insanlara kesinlikle yüz kat kazanacaksınız demiyoruz. Biz vaat etmiyoruz, ama oluyor. Biz insanlara bir lirasını 2 lira yaptığı zaman değil de, bir lirasını 5 lira yaptığı zaman kazandı diyebiliyoruz" dedi.


"Yenişehir yatırımcı için ideal bir bölge" 


Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. olarak devleti takip ettiklerini belirten Koyuncu, "Yüksek artışlar devletin yatırım yaptığı bölgelerde oluyor. Yenişehir'de yapılacak olan oto test merkezinde 8-10 bini bulan eleman istihdamı sağlanacak. Bunun dışında hızlı tren havaalanın kuzeyinden geçecek. Havaalanı ile bir bağlantı kurulacak. Yenişehir'deki bu durakla birlikte insanların buraya daha çok gelebilmesi sağlanacak. Aynı zamanda fuar alanları ve ticari alanlar da Bursa-Bilecik yolunun kuzey kısmına yerleşecek. Hem nüfus artışı hem de ticari imkan artışı ile bölge değer kazanacak. Bunun da en büyük yansıması toprakta olacak. Bu da Yenişehir'in belli başlı bölgelerinde olacak" şeklinde konuştu. 




Milat


Geri Dön