25 / 04 / 2024

Setur sömestirde keyifli tatil alternatifleri sunuyor!

Setur sömestirde keyifli tatil alternatifleri sunuyor!

Setur sömestirde keyifli tatil alternatifleri sunuyor. Ayrıcalıklı tatili alternatif seyahat olanaklarıyla birleştiren Setur, sömestirde seyahat severlere birbirinden güzel seçenekler sunuyor. Yeşim ÖZALTAY, sömestir tatil seçeneklerini değerlendirdi.



Ayrıcalıklı tatili alternatif seyahat olanaklarıyla birleştiren Setur, sömestirde seyahat severlere birbirinden güzel seçenekler sunuyor. Yarıyıl tatil seçeneklerini değerlendiren Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim ÖZALTAY, yurtiçinde Kartalkaya, Uludağ ve Palandöken’i önerdi. Yurtdışında Alp’lerdeki kayak destinasyonları, sıcak bölgeler ve klasik destinasyonların tercih edildiğini dile getirirken; gemi turlarında ise Akdeniz bölgesi, Karayipler ve Güney Amerika gibi sıcak yörelerin ülkemizden turist alacağını belirtti. 

 

Yurtiçinde En Çok Tercih Edilen Bölgeler; Kartalkaya, Uludağ ve Palandöken Oldu


Sömestirde yurtiçi paket turlarında Kartalkaya, Uludağ ve Palandöken’de bulunan kayak merkezlerini öneren Yeşim ÖZALTAY, yarıyıl tatilinde daha ılıman hava koşullarını tercih edenler için ise yurdun güney bölgesinde bulunan otellerde % 25’e yakın indirim sunduklarını dile getirdi. Yurtiçi tatili planlayan tatilcileri uyaran ÖZALTAY, doluluk oranı çok yüksek olduğu için kalan son yerlerin kısa zamanda tükeneceğini belirtti. Sömestiri kar tatili fırsatına dönüştürmek isteyen aileler için fiyatlar Setur’la 1.000 TL ile 4.000 TL arasında değişiyor.


ÖZALTAY: “Sömestirde grup organizasyonu olarak 400, münferit seyahat edecekleri ise 200 olarak öngörüyoruz” 


Sömestir tatilinde yurtdışına çıkacak olan tatilciler tercihlerini ağırlıklı olarak kayak merkezleri, sıcak bölgeler ve klasik destinasyonlarından yana kullandı. Kayak bölgeleri olarak Alpler’de Fransa, Avusturya ve İtalya tercih edilirken, sıcak rotalardan Uzakdoğu, Güney Afrika, Küba ve Güney Amerika tercih edildi. Vazgeçilemeyen destinasyonlardan Batı - Doğu Amerika, İtalya ve Dubai bölgeleri ise yine ağırlıklı olarak ziyaret edilen bölgeler olacak. Bu turların fiyat aralıkları kişi başı 627 € ile 6.997 € arasında değişiyor. 


Kayak merkezleri, sıcak bölgeler ve klasik destinasyonların dışında önerilerde bulunan Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü ÖZALTAY, Viktorya Şelaleri, Patagonya ve Laponya’nın da görülmek için en uygun dönemlerden biri olduğunu belirtirken, “Sömestirde grup organizasyonu olarak 400, münferit seyahat edecekleri ise 200 olarak öngörüyoruz. Kontenjanlarda müsaitlik olması halinde Uzakdoğu, Güney Amerika, Güney Afrika, İtalya ve Dubai’ye son haftaya kadar rezervasyon yapılabiliyor ancak tatilcilere Avusturya, Fransa ve Amerika destinasyonlarında vize sürecinin gözetilmesini öneriyoruz.” dedi. 


ÖZALTAY; “Misafirlerimize gemi turlarındaki kontenjan azlığı sebebiyle erken rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyoruz”


Sömestir tatili döneminde gemi seyahati planlayan tatilciler çoğunlukla Akdeniz bölgesi, Karayipler ve Güney Amerika gibi sıcak yöreleri tercih etti. Yarıyıl döneminde gemi ile yurt dışına çıkacak tahmini misafir sayısının 160 olduğunu belirten Yeşim ÖZALTAY; “Tatil kapsamında gemi seyahatinde özellikle vize sorunu yaşamak istemeyen misafirlerimize en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Güney Amerika’yı ve Kanarya Adaları’nı öneriyoruz. Gemi turlarındaki kontenjan azlığı sebebiyle erken rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyoruz. Biz de hali hazırda erken rezervasyon avantajı bulunan paketlerimizin satışına devam etmekteyiz.” dedi. ÖZALTAY ayrıca, turun kalkış tarihinin yakınlığına göre vize işlemlerinin uzun sürebileceğine dikkat çekerek tatilcileri bu doğrultuda rezervasyon yapmaları konusunda öneride bulundu. 


Setur sömestir gemi seyahatlerinde 899 €’dan başlayan 12 günlük özel tur paketleri ve 650 €’dan başlayan 1 haftalık uçak hariç Karayipler gemi paketleri sunuyor. 





Geri Dön