26 / 04 / 2024

Seyfi Dingil: Kentin kaderi değişecek!

Seyfi Dingil: Kentin kaderi değişecek!

İskenderun Belediyesi'nce, yapılacak olan Kentsel Dönüşüm, Feyezan Kanalı ıslahı ve EnerjiSa ile ilgili protokolü imzalığını açıklayan Belediye Başkan Seyfi Dingil kentin kaderinin değişeceğini ve Feyzan kanalının da şehrin gerdanı olacağını söyledi.



İskenderun Belediyesi'nce, yapılacak olan Kentsel Dönüşüm, Feyezan Kanalı ıslahı ve EnerjiSa ile ilgili protokolü imzalığını açıklayan Belediye Başkan Seyfi Dingil kentin kaderinin değişeceğini ve Feyzan kanalının da şehrin gerdanı olacağını söyledi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde projelerle ilgili bilgiler vererek, kentin hak ettiğini artık alacağını, kimseyle kavgaların olmadığını tek amaçlarının hizmet etmek olduğunun altını çizdi. Başbakan ve Bakana kentin sorunları ile ilgili bilgiler verdikten sonra projeler üzerinde çalışmaların hızlandığını, kentin kanayan yarsı olan feyezan kanalı ile ilgili yapılan projenin biran önce hayat geçirilmesi için DSİ'den 8 kişilik heyet geldiğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil, "Feyezan kanalını 'kentin gerdanlığı' haline gelmesi için protokol imzalayacağız. Bunun için yer teslimi yapıldı. Artık feyezan kanalını bu kentin başına bela olmaktan kurtarıyoruz. Temizliğiyle, yanındaki sosyal yaşamıyla, sinek sorununu kökünden hallediyoruz. Feyezan kanalının yanında yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yeşil alanlar kamelyalar, sosyal tesisler yapacağız. Bir sahil gibi yapacağız" şeklinde konuştu. Artık İskenderun'un kaderi değişeceğine işaret eden Başkan Seyfi Dingil, "Kentsel dönüşüm, feyezan kanalı, karayollarıyla, sahilin yeniden revize alanıyla. Teleferik için Bursa Belediyesinden ekip bekliyoruz. Bir Alman firmasıyla fizibilite çalışmalarını yapacağız. Karayollarının ihalesi yapılacak. 

Herkesle bütünleşeceğiz, kardeşlik içerisinde bu kente hizmet edeceğiz" dedi. 


Feyzanda çalışmalara başladık

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü adına, planlaması başmühendisi Mehmet Cahit Kaya, "Feyezan kanalının ıslahı için geldik. Sayısal haritalamasını tamamladık. Proje ihalesini yaptık. Yer teslimi yaptık. DSİ olarak ihale yaptık. 

Kanal 500 yıllık debiye göre hesaplanarak yapılıyor. Bu taşkının sona ermesi demek" diye konuştu. 

Kentsel Dönüşümde Alan Çalışması Kentsel dönüşümün danışmanlık hizmetini yapan  Ankara  İmar Ltd.Şti. yetkilisi Gürşen Çelik, İskenderun'a gelir gelmez çalışmalara başladıklarını arazi gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Bu yerinde dönüşümdür. Çalışmalara bugünden itibaren gezdik araziyi gördük. Altı aşamadan, 38 kalemden ibaret çalışmamız. Tespitlerden mimari projesine, jeolojik etüt, jeofizik raporlarına , imar planı da dahil hepsi çalışma alanımız içindedir. Yaklaşık 4.5 milyon lira maliyet var"dedi. 


Antakya Şaşmaz 


Geri Dön