28 / 03 / 2024

Seyhan'da kentsel dönüşüme hız verildi!

Seyhan'da kentsel dönüşüme hız verildi!

Seyhan Belediye meclisinin 2020 yılı ilk birleşimi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başkan Akay, sel felaketinde hasar gören binaların risk taşıdığını, bu nedenle kentsel dönüşüm projelerinde daha çok çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.



Adana Seyhan Belediye meclisinin 2020 yılı ilk birleşimi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başkan Akay, sel felaketinde hasar gören binaların risk taşıdığını, bu nedenle kentsel dönüşüm projelerinde daha çok çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Seyhan Belediye Meclisinin Ocak ayı oturumlarının ilk bileşimi Akif Kemal Akay Başkanlığı'nda düzenlendi.

Yaşanmakta olan bölgesel sıkıntıların ülkeye yansımasının olabileceğini söyleyen Başkan Akay, “Her sıkıntılı dönemde olduğu gibi bu süreçte de birlik ve beraberlik içinde olmak gerekiyor.  Kenetlenirsek bu süreci en hafif şekilde atlatırız” şeklinde konuştu.

Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı birleşimde Türkiye ve bölgenin içerisinde yer alan durum hakkında konuşan Başkan Akay, süreci en hafif olumsuzlukla atlatmak için her sıkıntılı dönemde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirtti. “İyi günde didişen, kötü günde birleşen” bir toplum olmanın her zaman olumlu avantajlarını gördüklerini belirten Başkan Akay şu ifadeleri kullandı:

“HER ZAMAN KÖTÜ GÜNDE BİRLEŞEN BİR TOPLUM OLMANIN AVANTAJINI GÖRDÜK”

“Bölgesel olarak yaşanan bir sıkıntı var. Ülke olarak ekonomik ve siyasi açıdan bu sıkıntıyı hissedeceğiz.  Adana  bölgeye yakınlığı nedeniyle bu sıkıntıyı biraz daha fazla hissedebilir. Yaşanması muhtemel bölgesel olumsuzlukların yansımalarını en hafif şekilde atlatmak için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Geçmişte benzer zor durumları, birlikte olmanın avantajıyla çözdük. İyi günde didişen ama zor günde birleşen bir toplum olmanın avantajlarını gördük. Yine öyle olacağına inanıyorum”

“SEL FELAKETİNDE VALİLİK, BÜYÜKŞEHİR VE ASKİ İLE BİRLİKTE SAHADAYDIK”

Adana'daki kuvvetli yağış sonrasında meydana gelen sel felaketi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akay, meteorolojiden bilgi alır almaz kriz masasını oluşturduklarını belirtti.

Akay, Valilik, Büyükşehir ve ASKİ ile uyumlu çalışma yaparak olumsuzlukların en az şekilde hissedilmesi için çalıştıklarını hatırlattı.

“SUYUN KANALLARA VERİLMESİ İNİSİYATİFİNİ ALAMAYAN İLGİLİ GÖREVDEN ALINDI”

Ciddi şekilde aldıkları önlemlerin ardından sürekli sahada olduklarından bahseden Başkan Akay, “Devletin tüm kurumlarıyla birlikte sahadaydık. Devletin bu kadar hızlı olması beni mutlu etti. Sel felaketinde kanallara su verilmesi gerekiyordu. Ancak ilgili kişi suyu kanallara verecek inisiyatifi kullanmadı. Sonuçta sel etkisi daha fazla oldu. Ancak bu riski alamayan ilgili hemen görevden alındı. Bu da liyakat sahibi olmayanların görevden alınması adına bizi sevindirdi.”

“SELDE EVLER BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ”

Sel afetinin sonucunda Bakanlığın Seyhan Belediyesine 4 Milyon lira yardım gönderdiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, afet sonucu eski yapılarda ciddi hasarların meydana geldiğini açıkladı. Başkan Akay şu açıklamalarda bulundu:

“Sel felaketinde ciddi hasarlar oluştu. Temel sorun selde hasar görev evlerin küçük bir depremde bile büyük yıkımlara maruz kalabilme riskinin olabildiği izlenimi edindim. Bu nedenle hızlıca Kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Seyhan Belediyesi olarak bizim yapacağımız, Büyükşehir’in yapacağı ama bizim de müdahil olduğumuz ve Bakanlığın yapacağı Kentsel dönüşüm projeleri üzerinde daha çok çalışmamız gerekiyor”

Konuşmaları sonrasında Gündem Maddelerine geçildi. İlk olarak Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Denetim Komisyonuna Kemal Çelik, Süleyman Sözütek, Niyazi Yüksel, Leyla Karabıyık ve Şule Özülkü seçildi. 


Geri Dön