25 / 04 / 2024

SGK, 1 milyon KEY sahibini depoda buldu

SGK, 1 milyon KEY sahibini depoda buldu

SGK kamu kuruluşlarının karanlık depolarında yaptığı araştırmada KEY almaya hakkı olan 1 milyon kişiyi daha buldu



Yaklaşık iki yıldır kamu çalışanlarının Konut Edindirme Yardımı (KEY) olarak kesilen ödeneklerini geri ödemek için çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödeme yapılamayan bazı memurların listesine depolarından ulaştı. SGK'nın tozlu raflarda yaptığı inceleme tamamlanınca, kalan ödemelerin temmuz ayının sonunda yapılması bekleniyor. Elektriği olmayan depolarda fenerle yapılan aramalarda bulunan listeler sayesinde 1 milyona kişiye daha KEY ödemesi yapılacak.

50 personelle araştırma

SGK Merkez Müdürü Sabit Abanuzoğlu, "İlk KEY ödemeleri Temmuz 2008'de yapılmıştı. Hak sahipleri bankaya gittiğinde eksik, hatalı ödeme aldılar ya da hiç alamadılar. SGK, dilekçe alarak eksikleri gidermeye çalıştı.  Ankara  Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 50 personelle depolarda çalışma yaptık. Çalışma sonucunda eksik veya hatalı girişlerin tamamını bitirdik. İlgili listeleri de Emlak Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na gönderdik" diye konuştu.

Ödemeler Temmuz sonunda

KEY ödemelerinin üç aylık dönemlerde yapıldığını belirten Sabit Abanuzoğlu, "Bir sonraki ödeme temmuzda yapılacak" dedi.

SGK, ikinci KEY ödemesinden yararlanamayan vatandaşlar için ödeme hazırlıklarını uzun bir süredir yürütüyordu. Temmuz başında hak sahiplerinin KEY tutarları hesaplanacak. Hesaplamaların ardından listeler yeniden Resmi Gazete'de yayınlanacak. Bu işlemlerin temmuzda tamamlanarak ödemelerin, temmuz bitmeden yapılması planlanıyor.
Posta


Geri Dön