26 / 04 / 2024

SGK'dan 10 yıl çalışan vatandaşlara müjde: Aylık 2500 TL maaş ile emekli olabilirsiniz

SGK'dan 10 yıl çalışan vatandaşlara müjde: Aylık 2500 TL maaş ile emekli olabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen şartlar çerçevesinde 10 yıl çalışan vatandaşlar için 2500 TL malulen emeklilik imkanı sunulacağı belirtildi.



Erken emekli olabilecek sigortalılara yönelik düzenlemeler milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Söz konusu erken emeklilik her vatandaşın en büyük hayallerinden birisidir. SGK'nın sunmuş olduğu malulen emeklilik uygulaması ise erken emeklilik imkanı sunmaktadır.

SGK, Bağkur ve memur çalışanların iş hayatlarında yaşadıkları çeşitli hastalık ve engellik beraberinden malulen emekliliği getirebilmektedir.

Yaşı beklemeden erken emekli olmak isteyenler malulen emekli olabilecek.

Çalışanlar bulunduğu iş yerlerinde yaptıkları görevlerinden kaynaklanmayan her türlü engellilik, rahatsızlıkları ve hastalıkları yüzünden görevlerini yapamayacak hâle gelmeleri hâlinde malulen emeklilik hak talebinde bulunabilecekler.

Malulen emekli olmak isteyenler Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) inceleme ve tespiti kapsamında bağlı bulunduğu il ve ilçelerdeki tam teşekküllü hastanelerden sağlık kurulu raporları almaları gerekmektedir.

Engelli raporlarında en az yüzde 40 oranında engelli durumu ve işgücü kaybının kanıtlanmış olması gerekmektedir.

Söz konusu yüzde 40 ile 49 arasın engelli bulunanlar 18 yıl, yüzde 50 ile yüzde 59 arasında engeli durumu olanlar 16 sene, yüzde 60 ve üzerinde engelli durumu olan vatandaşlar ise 10 yıl boyunca SGK'lı bir şekilde çalışmış olması gerekmektedir.

Söz konusu gerekli şartlara uyan vatandaşlar 2500 TL aylık ödeme ile malulen emekli olabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön