28 / 03 / 2024

SGK'dan Vahdettin Köşkü açıklaması!

SGK'dan Vahdettin Köşkü açıklaması!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.



Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu ve SGK bütçesinden herhangi bir ödemenin gerçekleştirilmediğini bildirdi.  

 

 SGK’dan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Kurumumuz hakkında SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddialar yer almıştır. SGK kaynaklarından köşkün tadilatı için 172 milyon TL aktarıldığı hususu tamamen gerçek dışıdır.


Kurumumuzun iştirakleri arasında bulunan Taksim Otelcilik A.Ş.'nin Genel Kurulu’nca geçmiş yıllarda olduğu gibi sermaye artışı kararı alınmıştır. Şirketin ana hissedarı SGK olmadığı gibi sermaye artış kararında da belirleyici değildir. Taksim Otelcilik A.Ş ticari bir kuruluş olup, farklı faaliyetler üzerine de yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Bu sermaye artışı kararına hissesi oranında sınırlı katılımının dışında bazı basın yayın organlarında bahsedildiği şekilde SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatına yönelik herhangi bir ödeme gerçekleştirilmemiştir” denildi. 



Vatan


Geri Dön