18 / 04 / 2024

Shopping Fest için dernekler şirket kurdu

Shopping Fest için dernekler şirket kurdu

İstanbul Shopping Fest (ISF) için Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak şirket kuruyor



İstanbul'u çevre ülkelerin alışveriş merkezi yapmak amacıyla çalışmaları sürdürülen İstanbul Shopping Fest (ISF) için Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak şirket kuruyor. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, kurulacak şirketin İstanbul Shoping Fest'in her türlü gelir ve giderini yöneteceğini, diğer iki derneğin de yeni şirkete ortak olacağını ifade etti.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

Shopping Fest"in şirketi de tamam  

İstanbul"u Dubai"nin tahtına oturtacak İstanbul Shopping Fest"in şirketi oluyor. 3 derneğin ortak olacağı şirket Shopping Fest"in gelirini yönetecek

¢ Bu yıl 3 milyar dolarlık ticari hacme ulaşmayı hedefleyen İstanbul Shopping Fest için en önemli ayağı tamamlandı. İstanbul"u Dubai"nin alışveriş tahtına oturtmayı amaçlayan proje için Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak şirket kuruyor. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz,  İSF İstanbul Alışveriş Festivali Organizasyon A.şž. adıyla kurulacak şirket için dün olağanüstü genel kurul yaparak dernek tüzüğünü değiştirdiklerini söyledi. Yılmaz Yılmaz, şirketin İstanbul Shopping Fest"in her türlü gelir ve giderini yöneteceğini vurguladı.

Yılmaz, alışılagelmiş indirim zamanlarının dışında, İstanbul"da 18 Mart-26 Nisan 2011"den başlayarak, her yıl tekrar edecek bir festival  yaratmak için çalıştıklarını belirtti.

YÜZDE 30"U AşžAN AVANTAJLAR OLACAK

18 Mart-26 Nisan arasında bölge ülkelerinde dini bayramlar nedeniyle 45 günlük bir tatil dönemi olduğunu söyleyen Yılmaz œBu ülkelerden gelenlerin turist başına ortalama harcamalarının 580 dolardan 1000 dolarlar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Turistler yüzde 30 Tax Free avantajıyla alışveriş yapabilecek dedi.
Star

İstanbul"u alışveriş merkezi yapmak için şirket kuruyorlar

İstanbul"u çevre ülkelerin alışveriş merkezi yapmak amacıyla çalışmaları sürdürülen İstanbul Shopping Fest (ISF) için Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak şirket kuruyor.

İstanbul"u çevre ülkelerin alışveriş merkezi yapmak amacıyla çalışmaları sürdürülen İstanbul Shopping Fest (ISF) için Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ortak şirket kuruyor. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, İSF İstanbul Alışveriş Festivali Organizasyon Ticaret A.şž. adıyla kurulacak şirket için genel kurul yaparak dernek tüzüğünü değiştirdiklerini söyledi. Kurulacak şirketin İstanbul Shoping Fest"in her türlü gelir ve giderini yöneteceğini vurgulayan Yılmaz Yılmaz, diğer iki derneğin de yeni şirkete ortak olacağını ifade etti. Yılmaz, İstanbul Shopping Fest ile İstanbul"da 18 Mart - 26 Nisan 2011"den başlayarak, her yıl tekrar edecek bir alışveriş, kültür ve eğlence festivali düzenleyeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti: œ45 günlük dönemde özellikle Rusya, İran, Ukrayna, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Yunanistan, Romanya, Suriye ve Irak gibi ülkelerde uzun tatiller yaşanıyor. Yapacağımız tanıtımlarla söz konusu ülkelerin vatandaşlarını tatil dönemlerinde İstanbul"a çekerek turist başına 580 dolar olan ortalama harcamayı İstanbul"da 1000 dolarlar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Yılmaz, festivalle bu dönemde yaklaşık 2 milyar dolar olan perakende ticaret hacmini, 10 milyar dolara ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.
Türkiye

 


Geri Dön