19 / 04 / 2024

Shreton Çeşme, Çeşme'yi değiştirdi!

 Shreton Çeşme, Çeşme'yi değiştirdi!

Sheraton Çeşme, 10 yıl önce Çeşme'de açılarak tatil anlayışına yeni bir soluk getirdi. Müşterilerine Avrupa seyahati de hediye ediyor, havuzun üzerinde yemek yeme imkanı da sağlıyor, Bodrum'u da gezdiriyor




Son yılların popüler tatil mekanlarından biri Çeşme. Gerek değişimi gerekse yerli ve yabana turiste sunduğu k hizmetler ile belde popülerliğine I rağmen doğal güzelliklerini koruyarak f huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Bunun zeminini sağlayan ise 10 yıl önce Çeşme'nin en büyük otelini açarak bir ilke imza atmış olan Sheraton Çeşme. Otelin kurucu ortaklarından İskender Dilek değişimi şöyle tarif ediyor:


Çeşme'ye ilk geldiğimizde çok bakir bir yerdi. Alaçatı bir köydü. Hiç gidilmeyen bir noktaydı. 2002'de 'O eV açıldı. Aynı yıl hizmete giren Tual Restoran Alıçaü'yı patlattı. Onun ruhu, ışıltısı, sokakta yemek yeme kültürünü geliştirdi. 120'ye yakın yeme içme ile ilgili yer bulunuyor burada. Bu lüksü Çeşme'ye çeken Sheraton Çeşme olmuştur. Buranın önemi ise nezih bir yer olarak kalmasını sağlamamızdan doğuyor.



Genelde villaların bulunduğu Ilıca'da otel lüksünü yaşayacağınız yer olmadığından Sheraton geleceği görerek buraya konumlamyor. Dilek'in deyimiyle o dönemde butik otel kavramı bile henüz oluşmamışü. Dilek, "Şu anda geldiğimiz noktayı bu kadar ön göremedik. Bu gelişmeye öncelik etmek bizi çok mutlu ediyor. Otel konseptimizi hiçbir zaman ucuzlatmadık. Hizmeti olabilecek en uygun fiyatlarda vermeye çalıştık. Daha seçici olan hedef kitleyi çekmeyi hedefledik. Gelen kişiler otelde yemeğini yemek mecburiyetinde olmayıp dışarıda yeni yerler keşfetme şansı buldu. Türkiye'de bunu sunabilen yer bana göre bir tek burası. Bodrum şehir gibidir. İnanılmaz bir yerleşim yeridir. Çeşme ise mütevazı bir gelişim gösterdi. 10 yılda sıfırdan bir Alaçatı ortaya çıkti. Üç yıl önce marina açıldı. Bir de Çeşme'yi Çeşme yapan en büyük özellik buradaki insanların varlığı ve medeni oluşudur. Bu da  İzmir  ruhunun göstergesi" diyor. 


Beş yıl önce ülkemize promosyon tatil anlayışını kazandıran bir otel Sheraton Çeşme. Yani müşteriler, hem beş yıldızlı otelde tatil keyfini yaşıyor hem de üzerine yurt dışında bir tatil daha kazanıyor. Bünyesinde Sheraton Oteli de bulunduran Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, amacının otele sadece Temmuz-Ağustos aylarında değil, diğer aylarda da talebi artırmak olduğunu vurguluyor.


"12 ay boyunca da belli bir otel doluluğuna ihtiyaç var" diyen Dilek, işin güzel yanının promosyonlardan daha ucuz zamanlarda da faydalanılabilmesi olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: "Hem yatırımcı hem de işletmeciyiz burada. Burası çok zor bir tesis. Türkiye'nin en güzel koyu, beldesi ama sezonu iki ay olan bir yer. Erken rezarvasyon ve yurt dışı kampanyalarımız var. Buraya gelen misafirler 7 gece girip 7 gece çıkmazlar. Bize gelen üst gelir grubu o kadar uzun tatil yapma lüksü yok. Bir ay bizde konaklayan misafirlerimize dünya turu hediye ediyor. Sheraton Çeşme'de minimum 7 gece konaklayan herkes 2 gece 3 gün Paris, Amsterdam veya Nice tatillerinden birinde konaklama kazanıyor. Minimum 10 gece konaklayan herkes ise 4 gece 5 gün Miami-Bahamalar hediye tatilini kazanıyor. 1 Kasım ile 15 Mayıs arasında istediği zaman misafirlerimiz tatillerini yapabiliyor. Hediyemizin içinde transfer, uçak bileti ve otel dahil" diyor.


Dilek'e "Otele olan talep ne kadar arttı" diye sorduğumda şöyle diyor:


Görünen bir talep artışı var ama net rakam vermek çok zor. Çünkü promosyonun dolaylı ve dolaysız katma değeri var. Örneğin, misafire bunu sunarken öyle bir hayranlık uyandıran tablo çiziyoruz ki, görenler kampanyaya gelemgseler bile otele gelmeyi arzu ediyorlar.


Butik otellerden farkımız tatil ortamını kusursuz yaşatmamız


Şehir merkezinde bulunan butik oteller ise müşteriye zorladığını anlatıyor İskender Dilek. Gelişen butik otellerin ise dezavantajları çok da uygun olmayan fiyatlar ile kısıtlı imkan sunmaları. Sheraton Çeşme'yi de bunlardan ayıran en büyük özellik bu, hizmette neredeyse sınırlarının olmaması. Dilek, sözlerine şöyle devam ediyor:


Butik oteller cazibe merkezi olmaktan çıktı. İnsanlar hangi ortama geleceklerini bilmeden geliyorlardı. Gelip orada yaşayanlar, yaz tatili ortamı göremiyorlardı. Deniz, kumsal, otel lüksü yok.


Şehir merkezine transfer kolaylığı


Otelin bu yıl misafirlerine sunduğu en güzel hizmet ise akşamları Alaçatı merkeze Volvo'nun lüks arabaları ile transfer kolaylığı. 7 gece konaklayan misafirler ise yurt dışı kampanyasından yararlanmak istemiyorlarsa havaalanından otele ücretsiz transfer avantajından yararlanabiliyor.


Vatan



Geri Dön