24 / 04 / 2024

Şile Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Şile Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şile Belediyesi, Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başlattı.



Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun 4 mevsim yaşanabilir bir Şile hedefiyle başlattığı projenin uygulama çalışmaları başladı. Şile Belediyesi'nde yer alan habere göre, ‘Üsküdar Caddesi Cephe Rehabilitasyonu ve Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’ ile Şile'nin ana caddelerinden biri olan Üsküdar Caddesi yeni bir görünüme kavuşurken, ilçe turizmimiz önemli bir ziyaret noktası kazanmış olacak.  

Can Tabakoğlu proje uygulama çalışmalarının başlamasından önce, Üsküdar Caddesi esnafları ve hemşehrilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirerek projeyi tanıtmış ve projenin tamamlanması ile birlikte caddede nasıl bir değişim yaşanacağını söylemişti.

Proje kapsamında yapılacak cephe boyama, yenileme, mantolama gibi işlemlerin tamamı İBB Belediyesi ve Şile Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek. Dört Mevsim Yaşayan Bir Şile için projeler üreten Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu "Hayata geçmekte olan bu projede, vatandaşlarımızdan ücret alınmayacak ve İBB Belediyesi projenin %70’lik kısmını, Belediyemiz ise %30’lük kısmını ödeyecek’’ diye konuşarak, benzer projelerde vatandaşlara yansıtılan mali giderlerin, Şile’de vatandaşlarımıza yansıtılmayacağının müjdesini de verdi.

Şile Üsküdar caddesine cepheli binalarda uygulanmaya başlanan ekolojik sıva ile mantolama işlemleri başladı. Üsküdar Caddesi üzerinde yapılan olan projenin, 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.


Geri Dön