20 / 04 / 2024

Silivri MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Projesi'nin tabelası indirildi!

Silivri MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Projesi'nin tabelası indirildi!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Alipaşa Mahallesi'nde kurulan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Stesi Projesi'nin bulunduğu bölgeye giderek, “Tarım arazileri yağmalanmaya çalışılıyor. Ranta da, insanların kandırılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Alipaşa Mahallesi'nde şahıslara ait tarım arazilerini tel çit ile çevirip 'imara açılacaktır’ diyen, Maslak İstanbul Toplu işyeri Yapı Kooperatif ve İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş isimli firmaya savaş açtı. Alipaşa Mahallesi'ndeki alanda basın açıklaması gerçekleştiren Işıklar'a, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan ve yardımcısı Metin Kıyıcı, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, CHP Silivri Belediye Meclis üyeleri Zafer Bıyıklı, Devrim Uzun, İbrahim Çeşmecioğlu ve Alipaşa Mahallesi sakinleri de destek verdi.


Tarım arazileri yağmalanıyor

Alipaşa Mahallesi'nde TEM'in kuzeyinde kalan 2 bin 500 dönüme yakın tarım arazisinin, S.S Maslak İstanbul Toplu işyeri Yapı Kooperatif ve İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş isimli firma tarafından yağmalanmaya çalışıldığını belirten Işıklar, "Söz konusu firmaların, hiçbir tasarrufları bulunmadığı halde araziye; 'Bu alan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır. 6306 sayılı yasa ve yönetmelikler çerçevesinde imam açılacaktır' yazılı bir tabela dikerek, bölgedeki şahıs mülkiyetlerini tel çit ile çevirdiklerini tespit ettik” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ille görüşmeler yaptıklarını belirten Işıklar, "Görüşmeler ve resmi yazışmalar sonucunda da, alanın 'tarımsal niteliği korunacak alan' fonksiyonunda olduğu, bölgede herhangi bir plan çalışması bulunmadığı, üçüncü kişilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması tarafımıza bildirilmiştir" ifadelerini kullandı.


Suç duyurusunda bulunduk

Bahse konu olan firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Başkan Işıklar, "Dikilen tabelalarla vatandaşlara tedirginlik yaratarak, oldu bittiye getirilmeye çalışılan bu proje kesinlikle yanlıştır. Tarım arazilerini gasp etmeye, topraklarımızı yağmalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz! Vatandaşlarımın yaşanabilecek mağduriyetlere karşı uyarıyoruz, her konuda bizden bilgi ve yardım alabilirler" açıklamasını yaptı. Üretimin ne anlama geldiğinin anlaşılması gerektiğini vurgulayan Işıklar, "Yedi senedir, tarım bölgesi olarak 430 km, toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Tarım toprakla, başına bekçi dikerek değil, ancak ekilip biçilerek korunabilir. Nasıl Süleymaniye Cami’sinin etrafı sit alanı ile koruma altına alınabiliyorsa,bizim tarım topraklarımızda “Tarım Sit Alanı” olarak ilan edilmeli" şeklinde konuştu.


Tabela indi

Başkan ışıklar, basın açıklamasının ardından firma tarafından konulan kooperatif tabelasını belediye ekiplerine indirtti. Tabelanın indirillmesinden sonra, ilgili firma veya kooperatif yetkilileri tarafından nasıl bir açıklama yapılacağı ise kaomuoyu tarafından merak konusu oldu.



Gazetem İstanbul


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Silivri’de vatandaşa ait tarım arazisinin çevrilip imara açılmak istenmesi ortalığı karıştırdı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Alipaşa Mahallesi’nde vatandaşa ait tarım arazilerinin tel çit ile çevirerek gerçeğe aykırı olarak ‘İmara açılacaktır’ diye tabela diken arazi yağmacılarına savaş açtık. Bu toprakları korumak vicdani borcumuzdur” dedi. Başkan Işıklar, plandaki 42 kilometre sahil ve ekolojik tarım alanı olarak nitelendirdiği 430 kilometrekarelik tarım topraklarını korumayı hedeflediklerini kaydederek şöyle dedi: “Alipaşa Mahallesi, TEM’in kuzeyi kenarında kalan 2 bin 500 dönüme yakın tarım arazisi, ‘S.S Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ ve ‘İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş.’ isimli firma tarafından yağmalanmaya çalışılmaktadır. Bu tarım toprakları üzerine bir sanayi sitesi taşınması girişimini tespit etmiş bulunuyoruz. Planda burada hiçbir şekilde yerleşim ve diğer inşaat faaliyetine asla izin verilmemektedir. Sosyal medya üzerinden hazırlanan demolarla, burada sanki binalar bitmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır” dedi. 



Vatan


Geri Dön