19 / 04 / 2024

Silivri Semizkumlar Mahalle Evi açıldı!

Silivri Semizkumlar Mahalle Evi açıldı!

Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nin bir diğeri Semizkumlar Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı.




Mimarsinan, Alipaşa, Kavaklı, Değirmenköy, Ortaköy, Seymen, Selimpaşa, Gümüşyaka ve Büyükçavuşlu hizmet veren Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nin bir yenisi Semizkumlar’da açıldı. Mahallede yaşayan kadınların yoğun ilgisi gösterdiği Mahalle Evi’nin açılışı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Meral Türkmen Terlikçi ile Mahalle Evleri Sorumlusu Semanur Tülay Olcay’ın da yer aldığı açılışta kadınlar tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Işıklar, mahallenin eksiklerini ve talepleri kadınlardan dinledi.


 


IŞIKLAR: “HUZUR VE HOŞGÖRÜ TÜM İLÇEYE YAYILACAK”


Başkan Işıklar, gerçekleştirdiği ziyaretinde: “Mahalle Evleri sayımız 10’a ulaştı. Yakın zamanda Çanta Mahallemizde de açılmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Her mahallemizde bir Mahalle Evimiz olacak demiştik. Kursiyerlerimizden yetişen hocalarımız var, bunlar bizi çok mutlu ediyor. Mahalle Evlerimizde çok güzel bir enerji oluştu. Kadınlarımız üretiyor, bir arada el beceresi kazanıyor. Burada oluşan hoşgörü ve huzur, anneden çocuğa ve tüm eve yansıyor. Böylece huzur tüm ilçeye yayılmış oluyor. Yapılan güzel çalışmaları, üreten kadınlarımızı gördükçe gururlanıyoruz” dedi. Kadınların el becerilerini geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığı Silivri Belediyesi Mahalle Evleri’nde Dekoratif Sabun (Mis Sabun), İğne Oyası, Mefruşat, Kurdela Nakışı, Temel Dikiş, Takı Tasarım yapımı kurslarının yanı sıra, sağlık ve eğitim seminerleri de veriliyor.



Silivri Belediyesi


Geri Dön