29 / 03 / 2024

Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu: ikinci mağazamızı Times Square'de açacağız!

Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu: ikinci mağazamızı Times Square'de açacağız!

New York mağazasının açılışından büyük mutluluk duyduklarını belirten Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu açıklamasında "Yıllardır hayalini kurduğumuz New York mağazamızın açılışını da sonunda gerçekleştirdik ve lezzetlerimizi Amerika'ya taş



Bizim için en önemlisi, giyimden gıdaya dünyanın en büyük perakende zincirlerinin yer aldığı 5. Cadde'de bir Türk markası olarak yer alabilmek. 'Biz hızla dünyaya yayılmaya başlayan bir gıda zinciriyiz ve küresel yarışta biz de varız' diyerek kendimizi tanıtabilmek ve Amerikalılara sevdirebilmekti. 

Dünya markası olma vizyonuyla yurt dışı açılışlarına devam eden Simit Sarayı, New York 5. Cadde mağazasını hizmete açtı. 

2015 yılında New York'ta 10 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Simit Sarayı, New York 5. 

Cadde'de hizmet vermeye başladı. New York mağazasının açılışından büyük mutluluk duyduklarını belirten Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, açıklamasında "Yıllardır hayalini kurduğumuz New York mağazamızın açılışını da sonunda gerçekleştirdik ve lezzetlerimizi Amerika'ya taşıdık. 

Bizim için en önemlisi, giyimden gıdaya dünyanın en büyük perakende zincirlerinin yer aldığı 5. Cadde'de bir Türk markası olarak yer alabilmek, 'Biz hızla dünyaya yayılmaya başlayan bir gıda zinciriyiz ve küresel yarışta biz de varız' diyerek kendimizi tanıtabilmek ve Amerikalılara sevdirebilmekti. 

Açıldığımız günden bu yana gördüğümüz yoğun ilgi bize şimdiden doğru bir adım attığımızı ve Simit Sarayı' nın kısa sürede Amerikalıların sevdiği bir marka haline geleceğini gösterdi. Bu da sadece markamız açı sından değil, asıl önemlisi ülkemiz açısından gurur verici" dedi. 

Kavukçu, açıklamasında şunları söyledi: "Bugün Avrupa'nın farklı ülkelerinde yakaladığımız başarıyı bundan sonra çok dinamik ve geniş bir pazara sahip olan Amerika kıtasında hızla büyüyerek ilerletmek istiyoruz. Bunu yaparken ABD pazarının kendine özel talepleri doğrultusunda ürün gamımızda çok geniş bir yelpaze sunuyoruz. 

Bugün New York 5. Cadde'de Simit Sarayı'ndan içeri giren herkes, sadece unlu mamullerle değil salatalardan sandviçlere, ızgara etlerden pizzalara kadar birçok ürünü tadabiliyor. 

Özellikle sabah ve öğlen iş arası saatlerde Amerikalılar'ın yemeklerini yiyip zaman geçirebilecekleri rahat ve konforlu bir mekan yaratmaya çalıştık." 14 ülkede 300' e yakın mağaza Abdullah Kavukçu ABD pazarı ile ilgili ise "Şimdi hedefimiz ilk olarak Manhat'tan bölgesinde doğru yerlerde şubelerimizi açarak büyümeye devam etmek. 5. Cadde'den sonra ikinci mağazamızı Times Square'de açacağız. 24 saat yoğunluğun olduğu ve dün ya turizmin en hareketli noktalarının başında gelen bu bölge bizim için çok önemli. 2015 yılı sonuna kadar New York'ta 10 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 

Simit Sarayı' nın , Hollanda'dan Suudi Arabistan'a kadar 14 ülkede 300'e yakın mağazada her gün 8 bin 600 çalışanı ile 650 bin kişiyi ağırladığını belirten Kavukçu, New York mağazasının ardından Simit Sarayı'nın Avrupa'nın en önemli başkentlerinden biri olan Londra'da Oxford Street'te ilk mağazasını açarak İngiltere gıda pazarına da girmiş olacağı bilgisini verdi.

Posta


Geri Dön