18 / 04 / 2024

Şimşek İnşaat kompozit panel tesisiyle 4'üncü fabrika oldu!

Şimşek İnşaat kompozit panel tesisiyle 4'üncü fabrika oldu!

Alüminyum kompozit panel tesisi kuran Şimşek İnşaat, yanmaz kompozit ithalatının önüne geçmeyi hedefliyor. Şimşek İnşaat, 25 bin metrekarelik üretim tesisi, alanında dünyadaki dördüncü fabrika oldu.



Şimşek İnşaat, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci etabında ithalata 'dur' diyecek bir yatırımı devreye aldı. Alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil tesisi kurduklarını ifade eden Şimşek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek, hedeflerinin Türkiye'nin A2 yanmaz kompozit ithalatının önüne geçip katma değer oluşturmak olduğunu söyledi. 


21 bin metrekaresi kapalı toplam 25 bin metrekare üzerine üretim yaptıklarını belirten Şimşek, "Uzun yıllar kamuda altyapı, ulaşım, baraj ve sulama projelerinde yer aldık. Başarılı işlere imza attık. Bu alandaki faaliyetlerimiz devam ediyor. Bölgemizin istihdam sorununu da değerlendirerek, Diyarbakır'ın farklı bir alanda marka bir ürün ile ön plana çıkması için yaklaşık 2 yıl süren bir Ar-Ge çalışması yaptık. Bu çalışmalarımız sonucunda 2013 yılında önemi her geçen gün artan alüminyum sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 25 bin metrekare alan üzerine alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil tesisiminiz kurarak geçtiğimiz yıl üretime başladık. Kullandığımız son teknolojinin yanısıra, alüminyum kompozit panel sınıfında A2 yanmaz kompozit panel üretimi yapabilen dünyadaki dördüncü tesisi Diyarbakır'a kazandırdık" dedi. 



Scoal markası ile üretim yaptıklarının altını çizen Ramazan Şimşek tesisle ilgili şu bilgileri aktardı: "Tesisimiz aylık 80 bin metrekare A2 sınıfı alüminyum kompozit panel, 2 bin 500 ton profil, bin 500 ton eloksalve700 ton elektrostatik boya üretim kapasitesine sahip. 2015 yılı içerisinde özellikle A2 alüminyum kompozit panel üretiminde yurtiçi ve yurtdışı pazarları ile hedeflediğimiz noktaya gelmek istiyoruz. Alüminyum profilde ise yüzde 80 bir kapasiteye ulaşma hedefimiz var. Yaptığımız Ar-Ge sonucunda ısı yalıtımlı ve ısı yalıtımsız cephe sistemleri, kapı ve pencere sistemleri tasarladık ve üretimini yapıyoruz." İhracat da yapacak Türkiye'nin A2 yanmaz alüminyum kompozit panel üretimde dışarı bağımlı olduğunun altını da çizen Ramazan Şimşek," Bu ürünün ithalatının bir kısmının önüne geçip ayrıca Rusya, Türki Cumhuriyetler, AB ve Irak gibi pazarlarda var olup ihracatta da katma değer oluşturmak istiyoruz" dedi. 



İstihdam 200'e çıkacak 

Yatırım kararı almasındaki en önemli başlıklardan bir tanesinin de istihdam oluşturmak olduğunu vurgulayan Şimşek "Bölgemizdeki işsizlik rakamları herkesin malumu. İmkanlarımız dahilinde bu acı tablonun ortadan kaldırılması için biraz da olsa katkı sunmak istedik. Şu anda tesisimizde 100'ün üzerinde istihdamımız var. Tam kapasite ile faaliyet göstermeye başladığımızda ise bu rakam 200 civarında olacaktır. Hem bunun mutluluğu hem de özellikle Türkiye pazarı olmak üzere dünya pazarına sunacağımız A2 '' yanmaz alüminyum kompozit panel gibi farklı bir ürün sunmanın heyecanı içerisindeyiz" şeklinde konuştu. 


Dünya


Geri Dön