Turizm

Sinanoğlu İnşaat’tan Mersin’e 5 yıldızlı otel geliyor! Denize sıfır araziye 483.5 milyon TL’lik yatırım!

Sinanoğlu İnşaat Mersin’de inşa edeceği yeni otel projesi için düğmeye bastı. Maliyeti 483 milyon 497 bin TL olarak açıklanan beş yıldızlı otel projesi Mersin Erdemli’de yükselecek. 

Sinanoğlu İnşaat ve Turizm, Mersin Erdemli’de inşa edeceği yeni otel projesi için düğmeye bastı. Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi 620 ada 15 parselde yükselecek olan proje 483 milyon 497 bin TL’ye mal olacak.

Sinanoğlu İnşaat’ın yeni otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve ÇED süreci başlamıştı. Söz konusu proje için ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

221 odalı 5 yıldızlı otelin inşa edileceği 4 bin 330 metrekarelik 'turizm tesis alanı' imarlı arsa denize sıfır konumda bulunuyor. 

KONUTTAN VAZGEÇİLDİ, OTEL YAPILMASINA KARAR VERİLDİ


Mersin İli, Erdemli İlçesi, Ayaş Mahallesi, 620 ada, 15 nolu parselde 21.02.2018 tarih ve 82 nolu 128 adet Mesken (Konut) için Yapı Ruhsatı alınmıştı.

Söz konusu yapı ruhsatı kapsamında söz konusu parsel içerisindeki eski yapılar da yıkılmıştı. Ancak söz konusu arsa için konut inşaatından vazgeçilerek 221 odalı otel yapılmasına karar verildi.


İNŞAAT ÇALIŞMALARI 300 GÜNDE TAMAMLANACAK

Sinanoğlu İnşaat’ın Mersin’deki yeni otelinin inşaat çalışmalarının 300 günde tamamlanması planlanıyor.

Yatırım bedeliyle dikkat çeken söz konusu proje bir bodrum, bir zemin ve 13 normal olmak üzere toplam 15 kattan meydana gelecek.

300 gün boyunca devam edecek  inşaat çalışmaları ardından otel müşteri kabülüne başlayacaktır. İnşaat çalışmalarında 50 personelin istihdamı sağlanacaktır.

DENİZE SIFIR KONUMDA YÜKSELECEK

Denize sıfır konumdaki proje alanına en yakın konutlar yan parselde yer alan yaklaşık 50 metre metre mesafedeki konutlar olarak belirtiliyor. 

Proje alanının 200 metre kuzeydoğusunda  Erdemli Belediyesine ait olan Karavan Kamp Alanı bulunurken, yaklaşık 150 metre mesafede Liparis Resort Hotel bulunuyor. 

Otelin inşa edileceği alan Mersin İl Merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede yer alırken, Erdemli İlçe Merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede yer alıyor. 

 

Bulvar Dokuz’da 4 milyon 900 bin TL’den başlayan fiyatlarla Ağustos’ta teslim…

İş yeri sahibi-kiracı anlaşmazlığı ‘Kirada artış ve 2 sene sonra tahliye’ şartıyla çözüme kavuştu!

250 milyon dolarlık Otonomi Antalya’nın ilk etabı Nisan’da tamamlanacak!