26 / 04 / 2024

Sinpaş GYO Uzel Fabrikası arsasının bir parselini almaktan vazgeçti!

Sinpaş GYO Uzel Fabrikası arsasının bir parselini almaktan vazgeçti!

Sinpaş GYO, 10. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve bir parselini satın aldığını duyurduğu Uzel Traktör Fabrikası'nın arsasından vazgeçtiğini açıkladı. Sinpaş GYO, arsa için açılan davaların süresinin belirsizliğini gerekçe gösterdi



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 10. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve bir parselini satın aldığını duyurduğu Uzel Traktör Fabrikası'nın arsasından vazgeçtiğini açıkladı. Sinpaş GYO, arsa için açılan davaların süresinin belirsizliğini gerekçe gösterdi

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:

Şirketimizin, İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nün 2009/1227 Esas sayılı dosyasına istinaden 22.11.2011 tarihinde 37.000.000 TL bedel ile ihalesini kazanmış olduğu İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Topçular Mahallesi 69 pafta 162 ada 16 parselde kain arsaya ilişkin ihalenin gerçekleşmesinden sonra 3 ayrı dava ile ihalenin feshi talep edilmiştir.

İlgili kanun gereği alıcı taraf ihalenin feshi talep edilmiş olsa dahi belirtilen 10 günlük sürede satış bedelini nakden ödemek zorundadır. Ancak taşınmazın alıcı adına tescili davaların ret kararı ile kesinleşmesinden sonra mümkün olabilmektedir.

Şirketimiz; hiçbir dahli olmadığı bu davaların süresinin belirsizliği ve davaların sonucunda ihalenin feshi ihtimali söz konusu olması nedeni ile nakden ödenmesi zorunlu ihale bedelinin yatırılmamasına ve bu şartlar altında söz konusu arsanın alımının iptal edilmesine karar vermiştir.

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön