28 / 03 / 2024

Sinpaş Yapı'dan Sultanbeyli'ye 640 konutluk yeni proje!

Sinpaş Yapı'dan Sultanbeyli'ye 640 konutluk yeni proje!

Sinpaş Yapı, bu yılın sonuna kadar beş projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Sancaktepe'deki Kelebekia Premium'un satışlarına başlayan şirket, önümüzdeki eylül ayında İstanbul Sultanbeyli'de 640 konutluk yeni bir projeye daha başlayacak



Sinpaş Yapı, bu yılın sonuna kadar beş projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Bu projelerden ilki olan Sancaktepe'deki Kelebekia Premium'un satışlarına başlayan şirket, önümüzdeki eylül ayında İstanbul Sultanbeyli'de 640 konutluk yeni bir projeye daha başlayacak. Ankara'da Güney Park Konut projesine imza atmaya hazırlanan şirket, İstanbul İkitellimde ticari gayrimenkul projesi olan İş Modern'e start verdi. Sinpaş Yapı, Cezayir'de konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan yeni bir projeye başlayacak.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 14 firması olan Sinpaş Grubu'nun, ana işi inşaat. İnşaat grubunun en büyük iştirak şirketlerinden biri Sinpaş Yapı. Ticari gayrimenkul ve konut alanında faaliyet gösteren Sinpaş Yapı, geçtiğimiz yıl İstanbul Sancaktepe'de 440 konuttan oluşan Kelebekia, Bakırköy Sahil Yolu'nda 355 konuttan oluşan Ottomare Suites ve Gaziantep'te toplam 3 bin 467 konuttan oluşan Antepia projelerine start verdi.

Sinpaş Yapı, bu projeler dışında bu yılın sonuna kadar beş ayrı projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Bu projelerden ilki olan Sancaktepe'deki Kelebekia ile aynı bölgede yer alan 106 konutluk butik bir proje olan Kelebekia Premium'un satışlarına başlayan Sinpaş Yapı, önümüzdeki eylül ayında İstanbul Sultanbeyli'de 640 konutluk yeni bir projeye daha başlayacak.

Ankara'da ise 1 milyon 230 bin metre kare üzerine kurulacak Güney Park Konut projesine imza atmaya hazırlanan şirket, İstanbul İkitelli'deki 180 bin metre kare kapalı alana sahip ticari gayrimenkul projesi olan İş Modern'e start verdi. Sinpaş Yapı, Cezayir'de konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan bir projeye başlayacak. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik ile bu yılın sonuna kadar başlamayı planladıkları projeleri konuştuk.

Mortgage Market: İlk olarak geçtiğimiz yıl inşasına başladığınız İstanbul Sancaktepe'deki Kelebekia projenizden başlarsak, bu projedeki son durum nedir

Ahmet çelik: Sinpaş Yapı olarak 2010'da marka olacağına inandığımız konut projeleri hayata geçirdik. Bunlardan ilki Sancaktepe'de yer-alan 440 konutluk Kelebekia projesidir. Proje içerisinde kelebek formunda biyolojik bir göletimiz var. Bütün konutların yaşam alanları bu gölete bakıyor. Bu projemiz satışa çıktığı günden bu yana büyük ilgi gördü. Projede ayrıca çok özel bir kampanya başlattık. Sıfır peşinat ve 18 ay sonra ödemelerin başladığı bu kampanyamız ile konut alıcılarına kira öder gibi ev sahibi olma şansı veriyoruz. 1,5 yıl sonra ev tesliminde bin 670 TL sabit taksitler ile başlayan ödemeler için çok uygun koşullarda kredi imkanı da sağlıyoruz. 31 Mayıs'ta son bulan bu kampanya ile projenin yüzde 85'inin satışını tamamladık. Projenin, Ekim 2012'te teslim edilmesi planlanıyor.

Yine geçtiğimiz yıl başladığınız bir iddialı projeniz olan Ottomare Suites'te ne kadarlık bir satış hacmine ulaştınız

çelik: Ottomare Suits, İstanbul'un en güzel noktalarından birinde Bakırköy Sahil Yolu üzerinde yer alıyor. Aralık 2010 tarihinde inşasına başlanan proje 13 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu 355 süitten oluşuyor. 818 bin 500 TL ile 4 milyon 546 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan ve Aralık 2012'de sahiplerine teslim edilmesi planlanan projenin yüzde 82'inin satışı gerçekleşti. Özel süitlerin de bulunduğu projede, daireler 73 metrekare ile 336 metre kare arasında farklılık gösteriyor. Projeyi Aralık 2012'te teslim etmeyi planlıyoruz.

Güney Doğu'nun en büyük konut yatırımı olarak nitelendirilen Gaziantep'teki Antepia, bölge halkından yoğun bir ilgi gördü. Bunun nedeni nedir

çelik: Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı işbirliğiyle Güney Doğu bölgesinin en gelişmiş kenti Gaziantep'te hayata geçirilen ve 3 bin 467 konuttan oluşan Antepia projesine, gerek bölge halkının gerekse yatırımcılar yoğun ilgi' gösterdi. Öyle ki; bu yoğun talep üzerine projenin ilk etabını oluşturan ve daha önce satışa çıkardığımız 470 konutu 614 konuta çıkarmak zorunda kaldık. şžu anda projenin ilk etabının yüzde 85'i satıldı. Antepia projesinin ikinci etabı Eylül 2011'de satışa çıkacak. İlk etabın Mart 2013'de sahiplerine teslim edileceği Antepia'da inşaat çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor.
İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir ticari gayrimenkul yatırımına soyundunuz.

çelik: Aralık 2010'da inşasına başladığımız İş Modern Ticaret Merkezi projesi, firmaların lojistik, depolama, atölye, showroom ve kargo aktarma gibi pek çok ihtiyacına cevap veriyor.

Sinpaş İş Modern projesindeki alanlar, 462 metrekareden başlayan bağımsız bölümlerden oluşuyor. Konseptli konut projeleri ile son dönemde adından sıkça söz ettiren bin 750 TL'den başlayan metrekare fiyatlarıyla iki ayrı etapta satışa çıkacak olan İş Modern projesinde, 6 blok yer alıyor. 63 bin metrekare arsa üzerinde konumlanan projenin Aralık 2012 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Bu yatırımın hedef kitlesi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz

çelik: Proje oluşturulmadan önce Sinpaş Yapı tarafından yürütülen fizibilite çalışmaları sonucunda, bölgedeki satın alma dağılımının; yüzde 40 oranında yatırım, yüzde 40 oranında üretim ve yüzde 20 oranında da depolama ve lojistik amaçlı kullanılacağı sonucu elde edildi ve proje buna göre tasarlandı.

İş Modern projesinin hedef kitlesi arasında, bölgede faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşları, tekstil ve lojistik firmaları, toptancılar, mobilya ve otomotiv firmaları (servis, yedek parça distribütörleri), matbaalar, depolama hizmeti veren firmalar ve yatırımcılar yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Sancaktepe'deki ikinci projeniz olan Kelebekia Premium'u satışa çıkardınız. Bu proje hakkında bilgi verebilir misiniz

çelik: Kelebekia Premium, 13 bin 500 metrekare arazi üzerinde toplam 106 konuttan oluşan butik bir proje. Proje alanının yüzde 85'ini kaplayan biyolojik göleti ve geniş peyzaj alanlarıyla dikkat çeken Kelebekia Premium'da fiyatlar 185 bin 500 TL'den başlıyor. Sadece 106 konuttan oluşan ve Aralık 2012'de tamamlanması planlanan projenin yüzde 35'inin satışı şimdiden tamamlandı. 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçeneklerin yer aldığı konutlarımızın fiyatları 185 bin 500 TL ile 527 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Önümüzdeki eylül ayında Sultanbeyli'de yeni bir projeye başlamaya hazırlanıyorsunuz. Bu projede hedef kitleniz kimler

çelik: Lokasyon olarak Sultanbeyli'de bulunacak olan yeni proje ailelere hitap ediyor. Su konsepti işlenecek olan Sultanbeyli projesinin iki etaptan meydana gelmesi bekleniyor. Toplam 640 adet konutun bulunduğu projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri yer alacak. Zemin+8 katlı bloklarda yükselecek olan Sultanbeyli Sinpaş projesinde konut satışları 1 Eylül 2011 tarihinde başlayacak.

Yurt dışında proje geliştirmeyi düşünüyor musunuz

çelik: Cezayir'de bir proje çalışmamız devam ediyor, hem alışveriş merkezi hem konut projesi olacak. Cezayir'in önemli gruplarından birisi ile işbirliğine gittik. Onunla birlikte o projeyi yürütüyoruz. 155-160 milyon dolarlık bir proje. İnşallah 2011'de inşaatına başlayacağız. Bunun dışında Belarus'ta bir proje çalışması yaptık ama 2009'da global kriz olunca Belarus'taki ortağımız yatırımı erteledi, onlar da krizden etkilendi. Katar'da da bir şirketimiz var, ama farklı noktalarda faaliyet gösteriyor.

Devam eden projeler ne durumda

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet çelik, devam eden projeler hakkında şu bilgileri verdi: 'Ankara'nın Oran semtinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçireceğiz. Bir milyon 230 bin metrekare satılabilir alana sahip bir dönüşüm projesi olacak. Ticari gayrimenkulleriz de hız kesmeden devam ediyor. Topkapı'da 26 bin metrekarelik endüstriyel ticari gayrimenkulumuzu tamamladık. Pazarlama çalışmaları sürüyor. Topkapı projesinin yaklaşık 20 milyon dolar.

Kağıthane'de 21 bin metrekarelik bir arsamız var. Bir de yine Sancaktepe'de 40-45 bin metrekarelik bir ticari gayrimenkul projelendiriyoruz. bir de  Ankara  Dikmen'de 30 bin metrekarelik alanımız var. Ruhsat çalışmaları devam ediyor.'
Para/Mortgage Market


Geri Dön