29 / 03 / 2024

Şırnak Havalimanı'nın ismi belli oldu!

Şırnak Havalimanı'nın ismi belli oldu!

Yapımı tamamlanan Şırnak Havalimanı'na eski bakanlardan ve Diyarbakır bağımsız milletvekili iken hayatını geçen yıl kaybeden Şerafettin Elçi'nin ismi verilecek...



Şırnak'taki havalimanının yapımının tamamlandığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" dedi. 

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, 76 milyonu bir ve beraber gören hep birlikte kucaklayan hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız. Şimdi ben sizden bir cevap bekliyorum. 10 yıl önce Bingöl'e havaalanı yapılacak denseydi inanır mıydınız. Ama bakın şimdi oldu. Bugün açtık. Önümüzdeki hafta bugün Kastamonu havaalanını açacağız. Ondan sonraki Cuma Şırnak'tayız. Şırnak'a müjde veriyorum. Bu ülkenin eski siyasetçilerinden Şırnak'ı evladı Şerafettin Elçi havalimanı açacağız. İnşallah şartlan daha da geliştireceğiz. Daha ucuza yolculuk koşullan da gelecek. 1,5 saatte İstanbul'a gidilecek."


Heja Elci: Onur ve şeref duyduk


Başbakan Erdoğan'ın Şırnak Havalimanı'na eski bakanlardan ve Diyarbakır bağımsız milletvekili iken geçen yıl hayatını kaybeden Şerafettin Elçi'nin adının verileceğini belirtmesi Elçi ailesinde heyecan ve mutluluk yarattı. Şerafettin Elçi'nin oğlu Heja Elçi, kararın Elçi ailesine onur verdiğini söyledi. "Çok yerinde ve doğru bir karar. Hepimiz onurlandık, şeref duyduk" diyen Elçi, babasının tüm bölge için önemli bir isim olduğunu vurguladı. 


Karar bölgeyi de mutlu etti


Elçi, kararın çözüm sürecine de denk düştüğüne dikkati çekerek, "Bu karar bence gündeme de sürece de denk gelen çok yerinde ve uygun bir karar. Hakikaten çok mutlu olduk. 

Doğal olarak Şırnak'taki havaalanına Şerafettin Elçi isminin verilmesi son derece önemli. Kararın bölgeyi de mutlu ettiğini düşünüyorum" dedi. 

Şerafettin Elçi'nin ağabeyinin oğlu olan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de, kararın Elçi ailesinin yanı sıra tüm halkı fazlasıyla mutlu ettiğini belirtti. 


Geri Dön