24 / 04 / 2024

Şişe Cam, Beykoz'daki Paşabahçe arazisini bölerek satacak!

Şişe Cam, Beykoz'daki Paşabahçe arazisini bölerek satacak!

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, Paşabahçe Cam Sanayii AŞ'nin Beykoz arazisini kısmi bölünmesi yoluyla devredilmesine yönelik işlemlere başlandığını, onay almak için SPK'ye başvurulacağını açıkladı



Şişecam'ın 2011 yılı Ocak-Haziran döneminde net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 2.400 milyon TL'ye ulaşırken, net kârı 376 milyon TL oldu. İlk yarı sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şişecam Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, topluluğun mali yapısının güçlenmeye devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Kırman, yeniden yapılandırma çalışmalan kapsamında Paşabahçe Cam Sanayii AŞ'nin kısmi bölünmesi yoluyla Beykoz arazisini, Şişecam'da yapılacak bir sermaye artırımına katılmak suretiyle holding şirketine devretmesinin kararlaştırıldığını, bunun gerçekleştirilmesine yönelik değerleme çalışmaları dahil işlemlere başlandığını, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra onay alınmak üzere SPK'ye başvurulacağını bildirdi.

Şişecam Topluluğu, 2011 yılı ilkyarısında toplam 2.400 milyon TL'lik satış geliri elde etti. Şirketin altı aylık finansal sonuçlarına göre bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 17.3 artarken Şişecam Topluluğu net kârı da yüzde 56'lik artışla 376 milyon TL'ye ulaştı.

Şişecam Topluluğu, Ocak-Haziran 2011 döneminde toplam cam üretiminde yüzde 16, soda üretiminde ise yüzde 14 oranında artışla, yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında toplam 2 milyon ton cam, 940 bin ton soda üretimi gerçekleştirdi.

CUMHURİYET


Geri Dön