19 / 04 / 2024

Şişecam Topkapı Fabrikası'nı ve Çayırova'yı taşıyacak

Şişecam Topkapı Fabrikası'nı ve Çayırova'yı taşıyacak

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Dr. Ahmet Kırman, "Çayırova, Tuzla ve diğer gayrimenkulleri ana faaliyet alanlarımıza kaynak yaratacak biçimde ele alıyoruz



Topluluk bünyesinde kullanılmayan, ihtiyaç fazlası ya da başka biçimlerde değerlendirilmesi öngörülen taşınmazların değerlerini saptama çalışmalarının ise sürdüğünü anlatan Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Dr. Ahmet Kırman, örneğin; Beykoz'daki arazinin değerlendirilmesi Topkapı'daki fabrikanın taşınması sonucunda boşalacak arazinin geliştirme konusu edilmesi başta olmak üzere tüm alternatifler üzerine çalışmalar yapıldığım söyledi. Kırman, "Çayırova, Tuzla ve diğer gayrimenkulleri ana faaliyet alanlarımıza kaynak yaratacak biçimde ele alıyoruz. Prensip olarak elimizde tutalım gibi bir düşüncemiz yok. Daha çok kullanma odaklıyız. Kullanamıyorsak da "bu kaynaklarla asıl faaliyetlerimiz açısından nasıl bir gelişim yapabiliriz'in üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bu noktada kaynakların en iyi şekilde faaliyet alanlarındaki büyümeye destek sağlayacak şekilde değerlendirilmesinin temel amaçlan olduğunu belirten Kırman, "Grubun gizli değerlerinin hissedarı mutlu edecek biçimde hisse değerine yansımasının sağlanması temel amacımız" şeklinde konuştu.

Rusya'daki yatırımları 1 milyar doları bulacak
Rusya pazarından umutlu olduklarım ve söz konusu ülkeyi 'geleceği olan bir yer olarak gördüklerini söyleyen Kırman, "Rusya ilginç bir pazar, müthiş bir coğrafya. Değerlendirilebilecek çok ciddi kaynaklar var. En önemlisi de refah seviyesi çok ciddi bir zıplama yapma potansiyeline sahip. Zira gelir dağılımı ve buna bağlı refah seviyesi düşük seviyelerde, mevcut kaynaklarıyla bu sorunları kısa sürede aşacakları açıkça görülebiliyor. Evler, arabalar yenileniyor. Önceki dönemlere kıyasla tüketim iştahının yüksek olduğu bir nüfusun bulunması bizim için çok önemli bir avantaj. Bizim oradaki yatırımımız toplam 7 fabrika ile 450 milyon dolara ulaştı. Oradaki doğrudan yatırımımız 2013-2014 çıkacak" diye konuştu.

Rusya'da içecek tüketiminin desteklediği cam ambalaj alanında pazarın yüzde 20'sinin Şişecam'da  olduğunu kaydeden Kırman, "Rusya'nın bir numaralı cam ambalaj üreticiyiz,  2800 olan istihdamımız 4-5 bine çıkacak,  Prensip olarak gittiğimiz ülkelerde yerel o iş gücü ile kilit yönetim ve teknik ekip dışında çalışıyoruz" ifadelerini kullandı, Rusya'nın yakın coğrafya anlamında Türkiye için çok önemli olduğuna değinen Kırman, Türk ve Ruslar'ın birbirine güvenmeyi öğrendiklerini ve bunu da hızla geliştirdiklerini söyledi. Bu coğrafyada  en son Ukrayna'da yeri bir fabrika aldıklarını, bununla şu anda 8 ayrı noktada    hı üretimi sürdürdüklerini, Tataristan düzcam ve otocam ile cam ürünlerinin tümünü üretir duruma geleceklerini belirtti.
Dünya


Geri Dön