29 / 03 / 2024

Şişli Ayazağa'daki dev arsa üzerine yapılacak projenin taslağı hazır!

Şişli Ayazağa'daki dev arsa üzerine yapılacak projenin taslağı hazır!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen ve rekor fiyat tekliflerinin geldiği Şişli Ayazağa'daki dev arazi ihalesinin ikinci oturumu 29 Eylül Çarşamba günü yapıla



Ağaoğlu'nun 1.6 milyar liralık teklif sunduğu Emlak GYO'nun, Şişli Ayazağa'daki dev arsası üzerine yapılacak projenin ilk görüntülerine SABAH ulaştı. Proje taslağını Emlak GYO hazırlattı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen ve rekor fiyat tekliflerinin geldiği Şişli Ayazağa'daki dev arazi ihalesinin ikinci oturumu 29 Eylül Çarşamba günü yapılacak. Arazi üzerine inşa edilecek proje için konsept tasarım projeleri hazırlatan Emlak GYO, bu tasarımları ikinci oturumda ihaleye katılan firmalara verecek. İhaleyi kazanan firma Emlak GYO'nun konsept tasarımına uygun olarak arsa üzerinde proje geliştirecek. Dev ihaleye ilişkin SABAH'ın sorularını yanıtlayan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ihalenin ilk oturumu için 18 firmanın dosya aldığını ve 10 firmanın oturuma katıldığını belirterek, 29 Eylül'de yapılacak ikinci oturumda da ilginin ve yarışın devam edeceğine inandığını söyledi. İhaleye çıkartılan araziyi de kapsayan Ayazağa Yerleşkesi'nin planlı gelişmesi için burada yapılacak projenin konsept tasarımlarını hazırladıklarını belirten Kurum, planlama aşamasında meslek odaları, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi kurumlarla görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. İhaleyi kazanan firmanın Emlak GYO'nun hazırlattığı konsept çerçevesinde proje geliştireceği bilgisini veren Kurum, hayata geçecek proje dünya çapında bir proje olacak ve kesinlikle uluslararası ödüller alacağına inanıyorum" dedi.

Sırada 46 bin metrekarelik arsa satışı var
Emlak GYO, 4 Ekim'de de İstanbul Ayazağa'da Türk Telekom Arena Stadı'nın yakınındaki 46 bin metrekarelik arsanın satışı için açık artırma yapacak. Ayazağa arsası ihalesindeki 1.6 milyar liralık teklifin ardından, 237 milyon 400 bin TL muhammen bedelle satışa sunulan bu arsanın da muhammen bedelinin çok üzerinde bir fiyatla satılması öngörülüyor. Bu arazi için Mart 2008'de düzenlenen ihaleyi Ali Ağaoğlu kazanmış, arsadaki imar sorunlarından dolayı Ağaoğlu, Ağustos 2010'da araziyi Emlak GYO'ya geri iade etmişti. Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 46 bin metrekarelik arsanın imar sorunlarının çözüldüğünü ve satışa sunulduğunu kaydetti. İhaleyi kazanan firma, ihale bedelini yüzde 30 peşinat 24 ay vade, yüzde 35 peşinat 36 ay vade ve yüzde 40 peşinat 48 ay vade seçenekleriyle ödeyecek.

5 bine yakın konut yapılacak
241 bin 905 metrekare yüzölçüme sahip bulunan arsanın imar planlarında 193 bin 900 metrekaresi konut alanı olarak yer alıyor. Konut alanının 2.2 emsal değeri bulunduğu için üzerine 426 bin 580 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Bu şartlar değerlendirildiğinde Ayazağa'ya 4 bin 260 konut yapılabilecek. Ticaret alanı olarak ayrılan 7 bin 775 metrekarelik alanın ise emsal değeri 2.5. Bu parselede 19 bin 437 metrekare inşaat yapılabilecek. Arsaya toplamda ise 446 bin 17 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Arazi bodrum katlar ise emsal dışında tutuluyor.

İzmir Mavişehir'de 13 arsa satışa çıktı
Emlak GYO İzmir'de de toplam 262 bin metrekarelik 13 arsanın satışı için 4 Ekim'de açık artırma gerçekleştirecek.  İzmir  Mavişehir'deki deniz kenarında yer alan son konut arsalarının toplam muhammen bedeli 349 milyon 900 bin TL. Arsaların bedeli yüzde 20 peşinat 36 ay vade, yüzde 25 peşinat 48 ay vade ve yüzde 30 peşinat ve 60 ay vade seçenekleriyle ödenebilecek.
Sabah/Bülent Yoldaş 


Geri Dön