27 / 04 / 2024

Şişli Belediyesi Osmanbey'de kentsel tasarım projesiyle 18 sokağı yeniledi!

Şişli Belediyesi Osmanbey'de kentsel tasarım projesiyle 18 sokağı yeniledi!

Tekstil merkezi Osmanbey, Şişli Belediyesi'nin kentsel tasarım projesi ile yeni yüzüne kavuştu



Kentsel Tasarım Projesi kapsamında bütün sokakları yenilenen Osmanbey, artık yepyeni ve tertemiz bir görünüme sahip. Osmanbey’in yenilenen sokakları, dün törenle açıldı. Açılışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bölgemizin büyük bir moda merkezine dönüşmesi, daha çok dış pazar demek daha çok ihracat demek ve ülke ekonomisine katkı demek. Bu çok önemli bir projedir” dedi.

BÜYÜK POTANSİYEL VAR
İlçede çalışmaların süreceğini belirten Başkan Sarıgül, şöyle devam etti: “Osmanbey kentsel tasarım etkinlikleri sona ermeyecektir. Aynı Nişantaşı’nda yaptığımız gibi sürekli aktivitelerle sokaklarımız hareketli olacak. Buradaki büyük potansiyeli daha üst noktalara çıkarmak için, belediye olarak esnafın, tüccarımızın, iş adamlarımızın yanında olmaya, üretimin yanında olmaya, emeğe saygı duymaya devam edeceğiz.”

OSMANBEY BİR MARKA
Törene katılan Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü ise, “Türkiye’mizin dünyaya açıldığı bir dönemde, Osmanbey’in bu şekilde marka olma yolunda ilerlemesi, bu harekete ivme kazandıracak. Bu şekilde iyileşmeler ve dönüştürmeler gerçekleştirilmesi gerçekten ülkemiz adına, Şişli adına, İstanbul adına övünülecek bir durumdur” diye konuştu.

SOKAKLARDAKİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ SONA ERDİ
Kentsel tasarım çalışmaları kapsamında, Osmanbey’deki tarihi binaların restorasyonu yapıldı, 18 sokak ve çevrede bulunan binalar yenilendi. Binalardaki reklam tabelaları ve klimalar kaldırılarak, görüntü kirliliğine son verildi. Osmanbey’in, bu çalışma sonrası, New York’un 5’inci caddesi gibi modanın “5’inci caddesi” olması hedefleniyor.

Türkiye


Geri Dön