17 / 04 / 2024

Şişli Cevahir Otel'in önünde nükleer santrale karşı eylem yapıldı!

 Şişli Cevahir Otel'in önünde nükleer santrale karşı eylem yapıldı!

Şişli'de bir kongre merkezinde gerçekleşen nükleer zirveye karşı toplanan karşıt bir grup eylem yaptı. Eylemciler, nükleer santrallere destek veren şirketleri takibe alacaklarını dile getirdiler.



Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde devam eden nükleer zirveyi protesto eden bir grup eylemci, otel önünde toplandı. Kendilerine 'Nükleer Karşıtı Platform' adını veren eylemciler adına açıklama yapan Sonay Tufan, "Nükleer santralin elektriği ucuzlatacağı iddiası, dayanaksız ve komiktir. Nükleer santrallerin kömür kullanımı azaltacağı ve çevre kirliliğini düşüreceği iddiası, insanlık için binlerce yıllık problem oluşturacak nükleer atık problemini gözden kaçıramaz. Türkiye'de nükleer karşıtı hiçbir bilim insanının davet edilmediği bu sözde 'Zirve' tarafsız bir bilimsel toplantı değil, nükleer yandaşlarının 'Al gülüm ver gülüm' seramonisidir. Zirve açıklamalarında, özellikle Türkiye inşaat müteahhitliği şirketleri ile boru ve kablo üreticilerine açık olduğu belirtilen 16 milyar dolarlık ranttan pay almak isteyen rant takipçiler şunu asla unutmasınlar. Türkiye halkının geleceğini tehdit edecek, yaşam hakkını riske olacak bu projelere destek verecek, oradan nemalanmak pahasına, halkımızın varlığını ipotek altına sokacak şirketler, gözümüz üzerinizde olacaktır. Sizi kara listeye alacağız." ifadelerini kullandı. 


Eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasından sonra slogan atan eylemciler, olaysız bir şekilde dağıldı.


Anadolu Vakit-Yerel  


Geri Dön