26 / 04 / 2024

Sivas Belediyesi sosyal konutlarında tahliye yapıldı

Sivas Belediyesi sosyal konutlarında tahliye yapıldı

Sivas Belediyesi sosyal konutlarından çıkarılmalarına karar verilen bazı aileler, eşyalarının tahliyesi sırasında
belediye görevlilerine güçlük çıkardı.



Güçlük çıkaran ailelerden birinin fertleri ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Sivas Belediye Encümeni, bir süre önce, belediyeye ait Yunus Emre Mahallesi'ndeki sosyal konutlarda kalan 6 ailenin evleri boşaltmasına karar verdi. Bu kararın tebliğ edilmesinin ardından ailelere konutları boşaltmaları için 10 günlük süre verildi.

Bu süre içerisinde konutları boşaltmayan ailelere, iki gün daha ek süre tanındı. Geçen sürede ailelerden sadece biri konutu boşaltırken, diğer 5 aile ise evleri tahliye etmedi. Bunun üzerine belediye görevlileri, polis ve zabıta
ekipleriyle birlikte konutlara giderek, evlerin tahliyesine başladı. Ailelerden bazıları eşyalarını ekiplere güçlük çıkarmadan boşaltırken, kimileri ise ekiplere karşı direndi. Evde olmayan veya kapıyı bilerek açmayan ailelerin konutları ise kapıları çilingir yardımıyla açılarak tahliye edilmeye başlandı. Evde olmadıkları sırada konutlarının kapısı çilingir yardımıyla açılan Adem-Suna Kapan çifti ile kızları Kübra Kapan, belediye yetkililerine tepki
gösterdi. Konutu boşaltmak istemeyen aile bireyleri ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Elindeki parke taşı ile eve doğru yürüyen baba ile kızı, ekiplerce güçlükle sakinleştirilirken, anne Kapan ise güçlük çıkarmaya devam edince polis merkezine götürüldü. Yaşananlar sırasında Kapan çiftinin küçük çocukları Buse ve Büşra'nın da sürekli ağladığı görüldü. Çocukları, polis, zabıta ve sağlık ekipleri teselli etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı'nın da takip ettiği tahliye çalışmaları sürüyor. Tahliye işlemleri sırasında gerginlik yaşanmaması için çok sayıda polis ekibi de bölgede bekletiliyor. Ailelerin yıllardır sosyal konutlarda ücretsiz olarak oturduğunu belirten belediye yetkilileri, bu ailelerden 3'ünün eski yıllara göre maddi durumlarını düzelttikleri ve TOKİ'den ev sahibi oldukları için tahliye edildiklerini bildirdiler. Diğer 3 aileden 2'sinin ise mahalle halkına huzursuzluk verdikleri, komşularla sürekli kavga ettikleri gerekçesiyle konutlardan çıkarıldıklarını bildiren yetkililer, kendisine konut tahsis edilen bir kadının ise yerine evde eşi ölen kızını oturttuğunun tespit edildiğini, bu nedenle tahliye edildiğini kaydettiler. Ücretsiz olarak tahsis edilen bu konutlarda gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin oturması için gayret sarf ettiklerini ifade eden yetkililer, şu anda konutlarda kalmak için 80 ailenin başvuru yaptığını, gerekli incelemelerin ardından konutların ihtiyaç sahibi kişilere tahsis edileceğini bildirdiler.
AA

Geri Dön