19 / 04 / 2024

Sivas Belediyesi'nin sosyal tesisleri hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nin sosyal tesisleri hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce yapılan Selçuklu Sosyal Tesisleri törenle hizmete açıldı



Kent meydanında yaklaşık 5 ay önce yapımına başlanan ve tamamlanan tesislerin açılışında konuşan Sivas Valisi Ali Kolat, belediyelerin sosyal amaçlı hizmetleri arasında bu tür sosyal tesisleri açmak ve o şehrin yemek kültürünü, geleneğini yaşatmak görevi de bulunduğunu söyledi.

Belediyenin bu duygu ve düşüncelerle sosyal tesisi açtığını ifade eden Vali Kolat, "Aslında belediyenin lokantacılık yapması ve bunu yaygınlaştırması pek doğru bir şey değil, özel sektöre de bırakmak lazım. Başkanımız da bunu ifade ettiler. Merkezde böyle bir tesisin olmasının, hem vatandaşımız açısından, hem de ekonomik girdisi açısından önemli olduğunu sanıyorum" dedi.

Vali Kolat, tesisin, kalite ve hijyen yönünden özel, örnek bir tesis olmasını diledi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, sosyal tesiste uygun fiyatlarla hizmet verileceğini belirtti.

Tesiste Sivas yöresine ait yemeklerin tanıtılacağını ifade eden Ürgüp, "Bir manada lokanta diyebileceğimiz ama sosyal tesis mantığı içerisinde hizmet üreten, ilimizin menüsünü tekrar canladıracak. Çok meşhur olan köftesi ve dönerinin dışında bunları yapan çok kıymetli esnafımız var. Onlara bırakıyoruz. Bu menüyle hizmet edebilecek bir sosyal tesis anlayışı geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Belediye personelinin de tesisten indirimli yararlanacağını belirten Ürgüp, fiyatların halka da uygun olacağını kaydetti.

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin'in duasının ardından sosyal tesislerin açılışını Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp birlikte yaptı.

205 kişi kapasiteli tesis hem çay bahçesi hem de lokanta olarak hizmet verecek.
AA


Geri Dön