25 / 04 / 2024

Sivas Divriğindeki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sivas Divriğindeki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sivasın Divriği ilçesindeki tarihi konakların restore edilmesi için çalışma başlatıldı. UNESCOnun "Dünya Kültür Mirası Listesinde" yer alan Divriğinde, mimari yapısıyla dikkati çeken çok sayıda tarihi konak bulunuyor



UNESCOnun "Dünya Kültür Mirası Listesinde" yer alan ve "Görmeden Ölmeyin" sloganıyla tanıtımı yapılan Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere birçok önemli tarihi eseri bünyesinde barındıran Divriğide, mimari yapısıyla dikkati çeken çok sayıda tarihi konak bulunuyor. "Anadolunun El Hamrası" olarak nitelendirilen ve eşsiz bir eser olan Ulu Camii ve Darüşşifası ile tarihi kale ve konaklar, Divriği turizmi açısından büyük önem arz ediyor.

Divriği Kaymakamı Salih Ayhan, geçen ay ihale süreci biten Mühürdarzade, Şehyoğlu, Demiralay ve Sancaktar konaklarında başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Ayhan, konakların restorasyonu, teşhiri, tanzimi ve makine tesisatı yapım işi ihalesini alan taşeron firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Salih Ayhan, yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi dokusunu yansıtan konakların restorasyon çalışmalarının fiilen başlatıldığını söyledi. Konakların aslına uygun olarak restore edileceğini bildiren Ayhan, Yaklaşık 80 kişinin konaklayabileceği butik otele dönüşecek olan konaklarımız, hem ilçenin çehresine yakışır bir hale gelecek hem de yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlayacak yerimiz olacak" dedi.

Hedeflerinin 199 tescilli konağın onarımını yaparak, bu tarihi yapıların ayakta kalmasını sağlamak olduğunu ifade eden Ayhan, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi gelecek Divriğinin, gelecek Divriği halkının olacak. Büyük hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşabilmek için önce ilçe halkımızın buna inanması gerekir. Bugün gelinen noktada, hızlı bir proje çalışmaları var. Konaklarımız olsun, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifamız olsun, kale projesi ve meydan projemiz olsun, ciddi bir çalışma var" diye konuştu.
         Konakların bulunduğu bazı sokakların trafiğe kapatılacağını, bu alanları turizm sokakları haline getireceklerini anlatan Ayhan, "Bunların planlarını, projelerini yapıyoruz. Divriğiye gelen bir daha gelmek için can atacak" dedi.
         AA


Geri Dön